Turnu Severin: Poliţiştii de frontieră, pregătiţi pentru afluxul de călători de la Porţile de Fier I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul a crescut, în vamă, cu 40% faţă de săptămâna trecută
Traficul a crescut, în vamă, cu 40% faţă de săptămâna trecută

Peste 200 de poliţişti de frontieră supraveghează, zilnic, în această perioadă,  frontiera de stat, iar alţi 32 sunt implicaţi în acţiuni de control, sprijin şi îndrumare.

La Porţile de Fier I, poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători, generat de apropierea sărbătorilor de iarnă. Pentru moment, traficul se desfăşoară fluent, neexistând aglomerări.

Aproximativ 236 de poliţişti de frontieră supraveghează, zilnic, în această perioadă,  frontiera de stat, iar alţi 32 sunt implicaţi în acţiuni de control, sprijin şi îndrumare.

Au fost făcute, de asemenea, rezerve de personal, atât la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră  Mehedinţi, cât şi în cadrul structurilor teritoriale subordonate, formată din ofiţeri specializaţi care vor fi pregătiţi să acţioneze în cazul în care situaţia o va impune.

“În această perioadă, vom întreprinde toate măsurile necesare pentru gestionarea situaţiei operative, exercitarea unui control riguros, prevenirea şi combaterea actelor de corupţie, contrabandă, evaziune fiscală şi a altor activităţi ilicite”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

În 24 de ore, punctul de trecere a frontierei de la Porţile de Fier I a fost tranzitat de peste 1800 de persoane şi 750 mijloace de transport, ceea ce reprezintă o creştere cu aproximativ 40 la sută a traficului de frontieră faţă de săptămâna trecută.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite