Turnu Severin: Poliţiştii de frontieră păzesc Dunărea în ger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii au îndurat temperaturi de minus 15 grade Celsius pe Dunăre. În plus, vizibilitatea a fost redusă  sub doi metri din cauza ceţii dense.

Poliţiştii de frontieră marinari din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, care asigură paza şi supravegherea frontierei de stat pe Dunăre, sunt nevoiţi să îndure temperaturile scăzute din ultimele zile. Cea mai friguroasă noapte de la începutul anului, când termometrul indica pe apă minus 15 grade Celsius, a fost cea de luni. Agenţii Pătru Mladen şi Constantin Becheru au fost de serviciu în noaptea de pomină. Cu şalupa de patrulare şi intervenţie 4161 Arvor au parcurs 38 de kilometri fluviali pe ruta Drobeta Turnu Severin – Hinova – Ostrovul Corbului.

Pericole multe pe Dunăre

„Dunărea nu a fost îngheţată, dar curenţii au fost foarte puternici, iar vizibilitatea redusă  sub doi metri din cauza ceţii dense. Am avut în cabină un aparat de încălzit, dar nu a făcut faţă. Geamurile erau acoperite cu gheaţă pe interior din cauza condensului produs de la respiraţia noastră“, spune agentul Mladen.

Dunărea  are tainele ei, pe care numai marinarii experimentaţi le cunosc. Într-o noapte geroasă, însă, nu e nevoie doar de îndemânare, ci şi de foarte multă precauţie. O clipă de neatenţie pe Dunăre te poate costa viaţa. Pericolele sunt la tot pasul. „Există pericolul să întâlneşti un convoi de transport mărfuri ori buşteni care plutesc pe luciul apei. Mai sunt şi sloiuri de gheaţă, geamanduri eşuate, corpuri plutitoare sau ambarcaţiuni pescăreşti nesemnalizate“, povesteşte agentul Constantin Becheru.

Din cauza frigului îndurat pe Dunăre de-a lungul anilor, toţi cei 62 de poliţişti de frontieră-marinari suferă de reumatism. Unii dintre ei sunt în evidenţele medicilor cu boli profesionale mult mai grave, aşa cum este şi cazul agentului-şef Gheorghe Mihai, care suferă de poliartrită reumatoidă - stadiul II.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite