Turnu Severin: Poliţiştii de frontieră mehedinţeni, examinaţi de UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare poliţist aflat la serviciu poate fi testat.
Fiecare poliţist aflat la serviciu poate fi testat.

Trei luni de foc vor avea poliţiştii de frontieră mehedinţeni care trebuie să se pregătească temeinic pentru vizita unei comisii de experţi ai Secretariatului General al Uniunii Europene. Scopul vizitelor de evaluare constă în verificarea îndeplinirii tuturor condiţiilor necesare implementării acquis-ului Schengen în domeniu, pentru dobândirea de către România a calităţii de stat Schengen cu drepturi depline. Echipa de experţi va evalua fiecare poliţist în parte, dar va analiza şi infrastructura: sedii de puncte, dotări, reţele de comunicaţii, sisteme de semnalizare pe timp de noapte.

Fiecare poliţist trebuie să cunoască Catalogul Schengen, la fel regulamentele şi deciziile UE. În data de 31 martie, când este programată vizita experţilor Schengen la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Mehedinţi, orice poliţist de frontieră de la Orşova până la Drobeta Turnu Severin aflat la serviciu poate fi luat la întrebări din legislaţie sau i se poate cere să spună cum ar acţiona într-o anumită situaţie.

„Mă rog la Dumnezeu să fie numai probleme de infrastructură, să nu fie probleme de personal. Aceste trei luni sunt hotărâtoare, nu avem voie să greşim“, ne-a declarat comisarul-şef Dumitru Haralambie, directorul Direcţiei de Supraveghere şi Control a Frontierei de Stat din cadrul IGPF.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite