Turnu Severin: Polițiștii de frontieră au descoperit un pistol de asomare, ascuns în Vama Porțile de Fier I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pistol de asomare, fără serie, şi şase capse  au fost descoperite de lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră severineni  din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I la controlul de frontieră efectuat asupra unui cetăţean român.

Arma şi muniţia au fost găsite ascunse în bagajele personale ale cetăţeanul român, acesta nedeclarându-le la controlul vamal. „În ziua  de 28.12.2009, ora 16.00, s-a prezentat la controlul de frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I călătorind cu un autoturism marca Ford, cetăţeanul român B. Alin, în vârstă de 22 de ani, cu domiciliul în Slatina. În urma analizei de risc efectuate, lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră mehedinţeni au hotărât efectuarea unui control amănuţit asupra bagajelor personale ale lui B. Alin.

La controlul de frontieră efectuat  asupra bagajelor acestuia cu aparatura cu raze X, lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse într-un flanel şi nedeclarate la controlul vamal un pistol de asomare şi 6 capse calibru 9 mm”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinți, comisarul șef Valeriu Pera. B. Alin a declarat că a primit arma şi cele 6 capse de la un cetăţean sârb pentru ai fi de  folos la sacrificarea animalelor. În cauză s-a întocmit lucrare penală, B. Alin fiind cercetat  pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În anul 2009 poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit şi confiscat 11 arme de diferite tipuri şi  156   cartuşe de vânătoare şi război în valoare totală de 12000 lei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite