Turnu Severin: Poliţiştii au confiscat petarde de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jeanin Bucă de la Serviciul de Arme şi Muniţii ne arată prada. foto: Cătălin Căruntu
Jeanin Bucă de la Serviciul de Arme şi Muniţii ne arată prada. foto: Cătălin Căruntu

Acţiunea a început ieri în 23 de magazine şi în pieţele din oraş, iar astăzi sunt aşteptate noi controale.

Pieţele din Severin deveniseră un paradis pentru cei care comercializează ilegal petarde, artificii sau pocnitori de toate felurile. A devenit o obişnuinţă ca, în această perioadă a anului, în unele magazine să se vândă astfel de materiale. În acest an, poliţiştii sunt însă mobilizaţi pentru a stopa fenomenul. În cursul zilei de ieri, agenţii au scotocit pieţele, dar şi 23 de societăţi comerciale în căutarea petardelor.
Raziile i-au băgat în sperieţi pe comercianţii ilegali, care au încercat să se ascundă în maşini sau chiar în scări de bloc, în speranţa că îşi vor salva marfa. Cu toate astea, poliţiştii s-au arătat nemiloşi, confiscând peste 5.000 de petarde şi pocnitori.

Amenzi de peste 15.000 de lei

„Împreună cu colegii de la serviciul arme şi explozibili am efectuat razii în majoritatea pieţelor, târgurilor şi magazinelor din oraş, pentru a ne asigura că nu se vor comercializa petarde sau artificii. Vom continua să ne asigurăm că obiectele pirotehnice nu vor fi folosite fără drept, până după perioada sărbătorilor”, ne-a spus Andreea Dobre, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Până acum, poliţiştii au controlat 150 de persoane fizice şi 23 de societăţi comerciale, aplicând amenzi în valoare 15.500 de lei. Au fost confiscate aproape 6.000 de bucăţi de petarde şi materialele pirotehnice, în valoare totală de peste 5.000 de lei. Astăzi şi mâine, acţiunile agenţilor vor continua în tot oraşul. Nici magazinele tip supermarket nu vor scăpa de control.
„Vom desfăşura împreună cu garda financiară acţiuni zilnice în magazinele din oraş pentru a ne asigura că nu există pe rafturi marfă expirată sau fără acte de provenienţă. Îi asigurăm pe severineni că vom avea grijă să aibă sărbători liniştite“, ne-a spus comisarul şef Alexandru Stoica, Serviciul Investigaţii Criminale.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite