Turnu Severin: Piaţa imobiliară readusă la viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea tinerilor aleg să stea cu chirie pentru că nu-şi permit să-şi cumpere o locuinţă

Piaţa imobiliară din Severin este readusă la viaţă, datorită numărului mare de cereri de inchirieri.

De la începutul anului tot mai mulţi oamenii au intrat în agenţiile imobiliare în căutarea garsonierelor sau a apartamentelor de închiriat, dezmorţind astfel acest segment de piaţă.

Cei mai mulţi solicitanţi au până în 40 de ani, iar pretenţiile acestora sunt destul de ridicate.

“În general cei care închiriază sunt tinerii care caută garsoniere sau apartamente complet utilate şi mobilate drăguţ, care să aibe cam tot ce trebuie” ne-a spus Cătalăn Golumbina administrator agenţie imobiliară.

Cei mai mulţi aleg să stea cu chirie pentru că nu-şi permit să cumpere un apartament.

Într-o asemenea situaţie se află şi Oana Duţu împreună cu soţul ei, care din 2006 au ales să locuiască cu chirie.

image

“Am ales să stăm cu chirie pentru că nu ne-am permis să ne cumpărăm o locuinţă. Stăm într-un apartament cu două camere pentru care plătim o chirie lunară de 200 de euro. Sutem foarte mulţumiţi, pentru că are toate utilităţile” ne-a spus tânăra. 

Potrivit agenţilor imobiliari această creştere se datorează şi inaugurării unor supermarket-uri din Drobeta Turnu Severin care au oferit noi locuri de muncă determinând astfel o uşoară migraţie a populaţiei din restul judeţului.

“ S-au tot deschis supermarket-uri, iar mai mulţi oameni din judeţ şi-au găsit un loc de muncă în oraş, astfel că a crescut cererea de închiriere pe piaţă” a mai adăugt Cătălin Golumbină. 

În Severin cei care vor să-şi închirieze o garsonieră trebuie să scoată din buzunar în jur de 100 de euro, iar pentru un apartament cu două camere trebuie să plătească 250 de euro. Făţă de anul trecut preţurile la chirii au scăzut cu până la 20%.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite