Turnu Severin: Piaţa Mircea şi Bazarul Central, raiul bişniţarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii de ţigări netimbrate stau la intrarea în Bazar, dându-se drept cumpărători.
Comercianţii de ţigări netimbrate stau la intrarea în Bazar, dându-se drept cumpărători.

Bişniţarii îşi vând marfa, în fiecare zi, nestingheriţi. Din când în când, poliţiştii le mai confiscă, de ochii lumii, câteva cartuşe de ţigări.

Zona centrală a municipiului Drobeta Turnu Severin este mană cerească pentru bişniţarii de ţigări netimbrate. Marfa  adusă din magazinele duty-free din Vama Porţile de Fier I, dar mai ales cea procurată din zona de vest a ţării este vândută aici la preţuri mai scăzute cu circa 25 la sută faţă de cele din magazine. Cel puţin 30 de persoane care au această „ocupaţie“ îşi fac veacul în zona Pieţei Mircea şi a Bazarului Central. Şi pentru ca acest tablou pestriţ să fie complet, printre bişniţarii de ţigări mai pot fi văzuţi tot felul de vânzători ambulanţi cu plase, şosete, papuci şi alte mărunţişuri.

15 pachete de cafea confiscate

Deşi în incinta pieţei există un birou al poliţiei, aceşti bişniţari nu sunt luaţi la întrebări şi îşi vând, zilnic, marfa fără să fie deranjaţi. Din când în când, IPJ Mehedinţi mai organizează câte o razie în zonă, de ochii lumii, ori vreo acţiune preventivă. O astfel de acţiune a fost organizată ieri dimineaţă, între orele 5 şi 7, deşi bişniţarii îşi fac apariţia după acest interval, atunci când clienţii fideli, în drum spre serviciu, îşi cumpără şi un pachet de ţigări. 

Într-un comunicat de presă, IPJ Mehedinţi precizează că în urma raziei a confiscat, printre altele, „colosala“ cantitate  de 15 pachete de cafea. „Poliţiştii severineni, împreună cu efective de la Investigarea Fraudelor, au organizat o acţiune pe raza oraşului, pentru prevenirea şi combaterea comerţului şi transportului de ţigări netimbrate. În Piaţa Mircea, au fost legitimate 30 de persoane, au fost confiscate 1.493 pachete ţigări netimbrate şi 15 pachete cafea, în valoare de aproximativ 8.500 lei“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Nicolae Lohon. După ce s-a încheiat acţiunea, bişniţarii şi-au văzut în continuare de treabă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite