Turnu Severin: Piaţa Mircea, preferata hoţilor din buzunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au împânzit pieţele din oraş pentru a-i atenţiona pe severineni în privinţa hoţilor de buzunare, având în vedere creşterea infracţiunilor în preajma sărbătorilor.

Centrul  Severinului, azi, la primele ore ale dimineţii.  Aglomeraţie mare în toate magazinele, dar mai ales în Piaţa Mircea, cea mai mare din oraş, unde sute de severineni îşi făceau cumpărăturile pentru masa de Crăciun. La un moment dat, îşi fac apariţia mai mulţi poliţişti care împart fluturaşi cu recomandări privind prevenirea furturilor din buzunare.

Hoţii sunt cu ochii pe portofele

Oamenii de ordine spun că, din cauza aglomeraţiei din spaţiile comerciale, din mijloacele de transport în comun sau din pieţe, infracţiunile care se comit cel mai des în această perioadă sunt furturile de portofele.

„Trebuie să fiţi foarte atenţi în zonele aglomerate din pieţe, bazaruri, gări, autogări, magazine. Doamnele care merg la cumpărături sunt sfătuite să nu îşi lase genţile în coşul de cumpărături sau pe umăr, în spate, ci să le păstreze în faţă şi să le protejeze cu mâna. De asemenea, domnii care poartă portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor li se recomandă să-l ţină într-un buzunar la piept, astfel încât să poată vedea ce se întâmplă în jurul lor“, spune comisarul Mirela Bragă de la compartimentul Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi.
O parte din severineni au mulţumit pentru sfaturile primite, dar au fost şi unii care nu s-au sfiit să spună că astfel de acţiuni nu îşi au rostul. „Nevestei mele i-a smuls unul geanta de pe umăr când a ieşit seara de la serviciu. A strigat după ajutor, dar degeaba. Atunci unde erau domnii de la poliţie? Sunt buni numai să împartă fluturaşi“, a spus Ionel Bărbuţă, din Drobeta Turnu Severin.

Pieţarii spun că, de multe ori, mai ales în preajma sărbătorilor, au fost nevoiţi chiar ei să anunţe poliţia sau să fugă după hoţul care tocmai băgase mâna în geanta unei cliente. „N-au leac, nenorociţii! Nu contează dacă omul e sărac sau are bani, ei tot îl fac la buzunare“, a spus Radu Popovici, un comerciant.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite