Turnu Severin: Petrec mini-vacanţa de 1 Mai la iarbă verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de români au ales să petreacă, sfârşitul de săptămână, în pensiunile din Clisura Dunării, dar şi în cele din zona montană a Mehedinţiului. În Clisura Dunării, locurile în pensiuni sunt rezervate încă de acum o lună, iar iubitorii de iarbă verde au împânzit şi ei zona Mraconiei, dar şi pe cea a Ponoarelor.    

Vremea bună i-a scos pe români din case. Turiştii au încercat să scape de zarva oraşelor, aşa că au plecat cât mai departe. Majoritatea dintre ei şi-au rezervat locurile în pensiunile din Clisura Dunării încă de-acum două săptămâni, astfel că astăzi nu mai puteai arunca nici măcar un ac.

“A fost o cerere neaşteptat de mare, asta probabil şi datorită faptului că politica noastră a fost să reducem puţin din preţuri, oferind camera dublă cu micul dejun inclus la 120 lei şi s-a şi încălzit afară.

Deja e vară, nu mai putem spune că tremurăm de frig. Acum, beneficiem de toate frumuseţile naturii, pădurea e înverzită. Turiştii pot să pescuiască, pentru că e permis pescuitul la ştiucă, pot să facă plimbări cu barca sau pot să se plimbe cu bicicletele”, a precizat Doru Oniga, proprietarul a două pensiuni din Clisură. 

Dacă unii au ales să-şi umple timpul pe terasa pensiunilor, cu diverse activităţi de relaxare, alţii s-au “bătut” pe plimbările pe Dunăre cu barca. Peisajul e de vis, spun turiştii. Au găsit liniştea pe care o căutau şi parcă n-ar mai pleca de aici.

“Am venit vineri şi stau până duminică. Merg cu tati şi cu mami cu bicicletele, iar apoi mergem la plimbare pe Ciucaru. Îmi place aici, pentru e frumosşi mă simt bine”, ne-a spus Alexandra Olaru.

S-au încins grătarele la Mraconia, dar şi hora la Ponoarele 
Loc a fost şi pentru cei care n-au ales pensiunile, iar printre cei veniţi de la sute de kilometri depărtare, s-au aflat şi mehedinţeni. Au profitat de vremea frumoasă şi de soarele îmbietor şi au ieşit la iarbă verde, poienile din Golful Mraconiei fiind pline ochi.

Iar pentru cei care nu şi-au făcut încă planuri, pădurea de liliac din Ponoarele îi aşteaptă, în această seară, la ora 18,00, cu o horă populară, un foc de tabără, plus un foc de artificii. Până mâine, localitatea îşi aşteaptă musafirii, de sărbătoarea liliacului, cu spectacole în aer liber, susţinute de formaţii de muzică populară din Mehedinţi şi judeţele limitrofe, dar şi de tarafuri de artişti locali.

„Am încercat să amenajăm cât mai frumos şi să curăţim întreaga zonă, pentru ca localitatea să-şi întâmpine oaspeţii aşa cum se cuvine. Sărbătoarea Liliacului care dăinuie de timpuri este simbolul comunei noastre. Suntem siguri că cei  care ne vor vizita zona se vor simţi bine, iar cântecul, jocul şi voia bună vor fi la ele acasă”, a declarat primarul comunei, Georgică Pătraşcu.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite