Turnu Severin: Peste 70 de avertismente aplicate de poliţia locală pentru trotuare necurăţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii, asociaţiile de locatari şi persoanele juridice au obligaţia de a curăţa trotuarele şi să depoziteze zăpada la marginea acestora

Zăpada înghețată de pe trotuarele Severinului le pune mari probleme trecătorilor, mai ales că tot mai puțini proprietari de magazine se încumetă să își curețe zona din fața unităților.

La serviciul judeţean de ambulanţă din Drobeta Turnu Severin au ajuns în ultimele 24 de ore nu mai puţin de zece persoane cu fracturi după ce au alunecat pe trotuarele din oraş.

Proprietarii firmelor, asociaţiile de locatari şi persoanele fizice, care au obligaţia de a curăţa trotuarele şi să pună pe ele materiale antiderapante, au ales în general să se bucure de zăpadă, să o privească, dar nu să o şi cureţe.

Poliţiştii locali au demarat o acţiune de distribuire de somaţii persoanelor fizice şi juridice din zona centrală şi din cartiere pentru îndepărtarea zăpezii şi a gheţii.

Ca urmare oamenii legii au fost nevoiţi să aplice, pe acestă linie, un număr mare de avertismente.

“ Până în prezent am dat peste 70 de avertismente celor care încă nu şi-au curăţat zăpada de pe trotuare. Dacă aceste avertismente nu vor fi respectate se va trece la amenzi care sunt cuprinse între 250 şi 500 de lei atât pentru persoanele fizice cât şi juridice” ne-a spus Luria Mărţuică   purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Severin.

Puţini cei drept dar există şi conştincioşi, printre aceştia numărându-se şi agenţii economici din centrul Severinului care odată cu căderea primilor fulgi de nea, şi-au curaţat trotuarele din faţa magazinelor.

„ Am curăţat zăpada şi gheaţa de pe trotuar în primul rând pentru siguranţa trecătorilor, mai ales pentru cei bătrâni care au probleme cu mersul, dar şi pentru siguranţa mea. Despre cei care nu-şi curăţă gheaţa din faţa imobilelor nu pot spune decât că sunt niste iresponsabili atât faţă de persoana lor cât şi a trecătorilor de pe stradă” ne-a spus Janina Strinu.

Încă nu am scăpat de ninsori, aşa că până la sfîrşitul iernii vor mai fi aplicate avertismente astfel încât cei care se plimbă pe străzile Severinului să nu-şi rupă picioarele sau mâinile căzând pe trotuarele alunecoase.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite