Turnu Severin: Peste 2 milioane de ţigări, confiscate de la începutul anului de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului, poliţiştii mehedinţeni au indisponibilizat, în vederea confiscării, peste două milioane de ţigări, în valoare de aproximativ 1 milion lei.

Peste 15 poliţişti, împreună cu specialişti ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, Garda Financiară, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Mehedinţi au acţionat zilnic, în judeţ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul comercializării produselor din tutun.

Astfel, de la începutul anului, ei au indisponibilizat, în vederea confiscării, peste două milioane de ţigări, în valoare de aproximativ 1 milion lei.

Totodată, au constatat 35 infracţiuni şi au aplicat peste 400 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 383.000 lei, fiind efectuate 23 de percheziţii domiciliare.

Ultima acţiuni a avut loc ieri dimineaţă, când grupul de lucru, constituit la nivelul IPJ Mehedinţi, a efectuat, în baza unor autorizaţii specifice, mai multe percheziţii domiciliare pe raza judeţului.  

Cu această ocazie, au fost identificate două persoane care deţineau, la domiciliu, cantitatea de 8400 de ţigarete, netimbrate, de diferite mărci, fără documente legale.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar faţă de cei doi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile nemarcate sau marcate necorespunzător, fapte prev. şi ped. de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 şi art. 296, ind 1, alin. 1, lit l din Legea 571/2003. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite