Turnu Severin: Au îndesat 24.000 de pachete de ţigări de contrabandă într-un Audi Q7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Craiova s-au ales cu dosar penal pentru contrabandă. Ei au fost depistaţi, aseară, în trafic, pe raza judeţului Mehedinţi, având în maşini nu mai puţin de 24.909 pachete de ţigări.

În urma unor acţiuni informativ-operative şi de monitorizare, ce s-au derulat pe parcursul  a două zile, poliţiştii de frontieră mehedinţeni, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au stabilit că, joi seară, două persoane din Craiova  urmează să efectueze un transport ilegal de ţigări pe ruta Băile Herculane- Baia de Aramă- Târgu Jiu- Filiaşi- Craiova.

Pentru prinderea în flagrant a celor doi, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au organizat, aseară, pe raza municipiului Orşova, o ambuscadă de frontieră.

Ambuscadă de frontieră

Astfel, după o supraveghere operativă de aproximativ 30 de minute, oamenii legii au observat că cele două autoturisme Audi Q 7 suspecte au intrat în localitatea Băile Herculane, mergând spre Baia de Aramă.

S-a trecut la urmărirea acestora, concomitent cu supravegherea comunicaţiei Băile Herculane- Baia de Aramă, de către un număr de 3 echipe ale poliţiştilor de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi Detaşamentului de Sprijin Operativ.

"La intrarea în localitatea Baia de Aramă, şoferii celor două autoturisme de teren suspecte au încercat să forţeze barajul organizat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni, însă au fost reţinuţi şi imobilizaţi repede de luptătorii Detaşamentului de Sprijin Operativ", ne spune comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Efectuând controlul autoturismelor Audi Q 7, conduse de O. Ionuţ (29 ani) şi B.Veronel (30 ani), ambii din Craiova, poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul acestora cantitatea de 24.909 pachete cu ţigări mărcile Marble şi Trokadero, netimbrate. Totodată, în interiorul unui autoturism a mai fost găsită şi o staţie radio folosită în activitatea infracţională.

image

Ţigările au fost cumpărate din vest

Potrivit unui comunicat emis de IPJF Mehedinţi, cele două persoane au declarat că au cumpărat ţigările din vestul ţării cu suma de 21.000 euro cu scopul de a le comercializa în satele şi comunele din judeţul Dolj. Din comercializarea ilegală a ţigărilor, aceştia urmau să obţină un „beneficiu” în valoare de 6.000 euro.

Cercetaţi pentru contrabandă

Împotriva lui O Ionuţ şi B. Veronel s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 24.909 euro, dar şi cele două autoturisme Audi Q 7, în valoare de peste 100.000 euro, au fost indisponibilizate în vederea confiscării.

image

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi craioveni riscă o pedeapsă cu închisoarea între doi şi şapte ani.

De la începutul acestui an, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat peste 400.000 pachete cu tigări netimbrate.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite