Turnu Severin: Peste 17.000 de pensionari vor lua pensii mărite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mehedinţenii care au lucrat în condiţii grele de uncă până la 1 aprilie 2001 vor beneficia din această lună de o mărire la pensie.

Din cei 70.000 de pensionari din judeţul Mehedinţi, 17.280 vor primi din această lună mai mulţi bani la pensie.

Persoanele care vor benefiacia de aceşti bani în plus sunt cele care au lucrat în condiţii grele şi au grupa I sau a II-a de muncă, potrivit legii 263 aprobată la sfârşitul anului 2010.

Suma acordată în plus la pensie este în medie de 80 de lei, iar acest bonus se calculează automat la pensie şi de el beneficiază inclusiv persoanele care încă nu s-au pensionat.

Din cei peste 17000 de pensionari o parte  vor primi bonus la pensie pe legea veche, adică cei care s-au pensioant până la 1 aprilie 2001, iar restul vor primi bani în plus pe legea 19.

“De aceste majorări beneficiază aproximativ 12.500 de pensionari pe vechea legislaţie şi 4780 pe legea 19” ne-a spus Elisabeta Florişteanu director adjunct Casa Judeţeană de Pensii Mehedinţi.

Pensionari mehedinţeni vor beneficia de această majorare încă din această săptămână, iar împreună cu pensia aferentă a acestei luni, ei vor primi şi diferenţa pentru luna ianuarie.

Deşi pensionari sunt neîncrezători şi spun că până nu văd banul nu mai cred nimic, se declară totuşi mulţumiţi spunând că fiecare bănuţ este bine venit.

“Este o acţiune oprită în 2009, din lipsă de fonduri, iar acum s-a reluat. Pentru pensionari e un lucru pozitiv, fiecare leu contează”, ne-a spus Romulus Predescu preşedintele sindicatului pensionarilor din Mehedinţi.

Pentru a beneficia de măriri, pensionarii nu mai trebuie să se prezinte la Casa Judeţeană de Pensii pentru a adduce documente, întrucât plăţile se vor face centralizat.

Valoarea lunară pentru judeţul Mehedinţi se suplimentează pentru luna februarie anul current cu suma de 2.976.216 de lei, în timp ce 1.488.108 de lei reprezintă restanţe pentru luna ianuarie a acestui an.

La recalcularea pensiilor pentru determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea în muncă necesară deschiderii dreptului de pensie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite