Turnu Severin: Pentru a-i apropia de şcoală Episcopia îi trimite pe elevi în tabere de creaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Programul „Alege şcoala!” va fi implementat în 19 eparhii din ţară, între care şi Episcopia Severinului şi Strehaiei cu 74 de parohii.
Programul „Alege şcoala!” va fi implementat în 19 eparhii din ţară, între care şi Episcopia Severinului şi Strehaiei cu 74 de parohii.

Proiectul “Alege Şcoala” presupune sesiuni de informare şi formare a preoţilor, organizarea taberelor de creaţie şi un concurs naţional cu o tematică aleasă

Episcopia Severinului şi Strehaiei  a găzduit, astăzi, prima şedinţă de instrure a formatorilor din cadrul proiectului “Alege Şcoala”, care are drept  scop prevenirea şi combaterea fenomenului abandonului şcolar şi a delicvenţei juvenile, la copii din mediul rural şi urban.

 Programul de prevenire a abandonului timpuriu al şcolii „Alege şcoala!” a fost extins, în acest an, la nivel naţional, urmând a fi implementat în 19 eparhii din ţară, între care şi Episcopia Severinului şi Strehaiei cu 74 de parohii.

 Proiectul, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi presupune sesiuni de informare şi formare a preoţilor, organizarea taberelor de creaţie şi un concurs naţional cu o tematică aleasă în prealabil.

La nivelul fiecărei parohii, vor fi incluşi în proiect 9 copii, din care 3 vor merge în tabere organizate.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite