Turnu Severin: Pensiunile din Clisură sunt pline de Paşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În pensiunile din Clisură, locurile au fost deja ocupate.
În pensiunile din Clisură, locurile au fost deja ocupate.

De la slujba de Înviere până la cel mai mic detaliu al petrecerii timpului, proprietarii dau asigurări că va fi un sejur reuşit. Toată lumea şi-a mobilizat angajaţii pentru a le oferi turiştilor condiţii optime. Pentru cei care se hotărăsc să plece de-abia acum de-acasă pot petrece Paştele, peste graniţă, în Serbia.

Pensiunile din Clisură sunt sufocate de numărul cererilor venite de la turiştii care intenţionează să petreacă Paştele în zonă. Peisajul este unic, condiţiile de cazare bune, iar posibilităţile de relaxare sunt diverse. Totul va începe cu slujba de Înviere de la Mănăstirea Mraconia, iar după ce vă  purificaţi sufleteşte cu cele sfinte, în pensiuni vă aşteaptă o frumoasă primire, în ton cu sărbătoarea.

Pentru asta, a fost mobilizat tot personalul care va munci la foc continuu pentru ca totul să iasă ca la carte. Festinul ţine trei zile, iar preţurile sunt acceptabile. Totul, la un pachet de numai 400 lei de persoană. Sunt incluse trei nopţi cu mic dejun, prânz şi cină, masa festivă de Paşti, dar şi o gustare în noaptea de Înviere.

„Rezervările au început în urmă cu o lună. Avem oaspeţi din Bucureşti, Timişoara şi chiar din Severin. Din păcate, nu mai avem liber decât un apartament cu cinci locuri”, ne spune Gina Tănasie, proprietarul pensiunii Danubia. În unele pensiuni, locurile au fost deja ocupate şi pentru ziua de 1 Mai.

Noapte de Înviere, la sârbi
Pregătirile pentru o masă cu bunătăţi delicioase au început deja. «Masa de Paşte este compusă dintr-o gustare rece din care nu lipsesc chifteluţele, telemeaua, focaccia, drobul, ceapa verde sau slăninuţa de casă şi o gustare caldă: ciuperci cu şuncă gratinate, ficăţei în bacon, şuviţe de pui cu susan, friptură de miel la tavă, cartofi cu legume aromatizaţi la cuptor, salată verde cu ou şi mujdei de usturoi verde.

În plus, avem câteva produse specialitatea casei care sigur îi va atrage pe oaspeţii noştri: saramura cu crap românesc sau somn la grătar», ne spune Mioara Moacă, una din bucătăresele pensiunii.

Cei care nu mai găsesc niciun loc disponibil în Clisură, pot opta pentru un Paşte în Serbia. La Donji Milanovac, de exemplu, la circa 60 km de graniţă, în hotelul Lepinski Vir, un pachet de două zile, cu pensiune completă, costă 52 euro/ persoană, iar un pachet de trei zile, costă 68 euro/ persoană. Şi aici, mai sunt libere circa 100 de locuri din cele 500.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite