Pensiunile din Clisură, fără clienţi de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru că nu-şi acoperă nici măcar cheltuielile, proprietarii au preferat să închidă pensiunile
Pentru că nu-şi acoperă nici măcar cheltuielile, proprietarii au preferat să închidă pensiunile

Dacă în anii trecuţi, vilele erau închiriate cu luni bune înainte, acum proprietarii cabanelor şi pensiunilor şi-au închis afacerile, unii chiar până la primăvară, din lipsă de clienţi. 

Dacă în alţi ani, mulţi dintre români aşteptau câteva zile libere pentru a petrece sărbătorile în Clisură, acum criza a scos şi puţinele momente de relaxare din viaţa lor.

S-a dus vremea când proprietarii pensiunilor erau sufocaţi de numărul cererilor venite din partea turiştilor interesaţi să-şi petreacă aici sărbătorile de iarnă.

Nu mai sunt bani şi poate nici aceeaşi disponibilitate de a petrece, sărbătorile în afara casei sau a familiei, chiar dacă preţurile au rămas la fel ca anul trecut sau poate chiar mai mici.

Astfel că, din lipsă de clienţi, proprietarii şi-au închis pensiunile, urmând a le redeschide înainte de Revelion. “Nu ştiam că sunt închise de Crăciun. În anii trecuţi, mai toate erau pline, nu se închideau.

Se pare că, acum, criza îşi spune din ce în ce mai mult cuvântul”, ne-a spus Ioan Ciuru, primarul comunei Eşelniţa, pe raza căreia se află nu mai puţin de 12 pensiuni.        

650 lei, patru zile, de Revelion
Situaţia nu e roz nici măcar de Revelion, pentru că rezervările din acest an au fost extrem de slabe.

Dacă anul trecut, la începutul lunii decembrie, nu mai era niciun loc disponibil, acum, la doar câteva zile distanţă de Anul Nou, sunt ocupate cel mult 80% din locuri şi nu în toate pensiunile. 

“Noi nu am avut niciodată deschis de Crăciun. Le-am dat liber angajaţilor să petreacă în familie, iar de Revelion revenim cu forţe proaspete.

Oferta noastră cuprinde un sejur de trei nopţi şi patru zile cu pensiune completă: masa festivă de Revelion şi Sf. Vasile, cu produse tradiţionale, stropite cu vin roşu şi ţuică de casă, muzică şi artificii, totul la un preţ de 650 lei/persoană”, ne-a spus Doru Oniga, proprietarul pensiunii Steaua Dunării, care a petrecut Crăciunul, împreună cu familia, în Maramureş.

Din lipsă de clienţi, alţi proprietari au decis să-şi închidă pensiunile până în primăvară, la deschiderea noului sezon. 


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite