Turnu Severin: Pensiunile de pe Clisura Dunării,destinaţie de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una din pensiunile rezervate încă din octombrie.
Una din pensiunile rezervate încă din octombrie.

Pensiunile de pe malul Dunării sunt sufocate de numărul cererilor venite de la turiştii români şi străini.

Majoritatea solicitanţilor au fost atraşi, în primul rând, de preţurile scăzute practicate de proprietarii pensiunilor omologate, a căror capacitate ajunge la aproximativ 400 de locuri. Preţurile stabilite nu includ costul croazierelor pe Dunăre, al utilizării ambarcaţiunilor nautice şi al altor activităţi turistice de sezon. Cu toate acestea, numărul cererilor este mult mai mare decât cel al ofertei, fiind înregistrate peste 1.000 de solicitări.

Nu mai sunt locuri disponibile

„Rezervările au început în octombrie şi s-au terminat la sfârşitul lunii noiembrie. Pentru revelionul din acest an, am avut un pachet de patru nopţi cu 820 de lei/ persoană, preţul incluzând masa festivă de revelion, dar şi cea de Sf. Vasile. Avem turişti care stau şi cinci zile în acea perioadă“, ne-a spus Doru Oniga, proprietarul a două pensiuni din Clisură. Pentru masa de revelion, gazdele se întrec în mâncăruri care mai de care mai gustoase. Nu vor lipsi, desigur, mâncărurile specifice zonei, în care predomină peştele. „Nu lipsesc mâncărurile tradiţionale, respectiv sărmăluţele, mămăliguţa, vinul şi ţuica de casă, dar avem şi preparate specific zonei pe bază de peşte“, ne mai spune Doru Oniga.

Sărbătorile de iarnă au aici importanţa pe care o au în toată ţara, dar cu specific local. La Dubova, de exemplu, o localitate situată la aproape 25 de kilometri de Orşova, turiştii sunt primiţi cu preparate tradiţionale şi cu ţuicã fiartă, iar pentru pentru petrecerea timpului liber se poate opta pentru plimbări cu barca prin Cazanele Dunării, drumeţii la cascadă, platoul Cazanelor, la stâna de oi, vizitarea peşterii Ponicova sau a altor obiective turistice din zonă.
„Am venit cu toată gaşca aici, cu familia. Suntem din Ploieşti şi petrecem câteva zile de sărbători. Îmi place Dunărea, îmi plac oamenii, cazarea e fantastică, mâncarea este extraordinară. Merită!“, ne-a spus Alin Manea, un turist venit din Ploieşti. Din păcate, pentru noaptea dintre ani nu mai sunt locuri disponibile în pensiunile din Clisură.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite