Turnu Severin: Patronul unei pensiuni din Clisură a găsit un somn de 2,5 m lungime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarul unei pensiuni din Clisura Dunării- Mehedinţi a găsit un somn exact pe greutatea lui. Norocul lui Doru Oniga a fost că a scăzut Dunărea. Mai încercase cineva să-l „prindă”, pentru că peştele era rănit şi obosit.

Când a văzut monstrul la mal, lui Doru Oniga nu i-a venit să creadă ochilor. A sărit repede pe el şi, cum peştele era extenuat, a reuşit să-l imobilizeze peste noapte. Dimineaţă, a chemat ajutoare de nădejde. „Am avut noroc că a scăzut apa. Se pare că a mai fost încercat de altcineva, era rănit, rupt de oboseală, cred că şi flămând. Am avut buna inspiraţie să mă duc la mal, să iau nivelul Dunării şi l-am văzut. Bineînţeles, că primul impuls a fost să sar pe el”, ne spune bărbatul.  

Un somn oferit cadou de mărţişor
Oniga recunoaşte că nu e cel mai bun pescar şi că a avut noroc. “Nici nu mă dau cel mai bun pescar. Mai greu a fost să-l scot decât să-l prind. M-am luptat vreo jumătate de oră până i-am făcut o gaură şi l-am legat cu o frânghie de ponton. Dimineaţă, am chemat băieţii să-l tragem la mal.

L-am pus pe o folie şi l-am tras, şase oameni, prin noroi. A fost greu, el a fost obosit, iar norocul meu e că l-am văzut şi că a scăzut Dunărea. Dacă nu-l vedeam, se ducea în larg. Mă bucur că a venit la mine la pensiune şi nu în altă parte”, mai spune Doru Oniga.

Odată adus în pensiune, somnul a primit un fir de mărţişor şi a fost oferit, ca şi cadou, soţiei. „Am spus că ăsta e mărţişorul pentru ea. Pe de-o parte s-a bucurat, dar pe de alta, s-a gândit, biata de ea, la ce-o aşteaptă în bucătărie, câte porţii de saramură trebuie să facă din el”, ne spune zâmbind bărbatul norocos. G

Misiune dificilă pentru doamna, care trebuie să facă sute de porţii de saramură. „N-am avut niciodată un peşte aşa de mare. Cred că vom face foarte multe porţii din el. Când l-am văzut, m-am speriat. Pur şi simplu, mi-a fost teamă. A fost un cadou de mărţişor. Păcat că nu pot să-l pun în piept”, ne spune glumind Mariana Oniga.
  
„Aşa namilă de mare, n-am văzut”
Localnicii din Clisură s-au mirat şi ei de dimensiunile peştelui. „Am vreo 25 de ani de când stau aici. Aşa namilă de mare, nu am văzut. A fost greu să-l scoatem, ne-am chinuit ceva. Mi-am pierdut şi ochelarii prin namol, când l-am scos. Asta este, dar merită. Se face o ciorbă si o saramură foarte bună din el”, ne spune Ion Ionovici. 

Somnul a fost tranşat chiar aseară. Proprietarii abia aşteaptă clienţii care să-l consume, mai ales de 8 martie. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite