Turnu Severin / Calvarul denumit DE70: Parcurg 20 de kilometri într-o oră la 40 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care trec pe DE70, aflat în modernizare, sunt nevoiţi să aştepte la semafoare zeci de minute la temperaturi ridicate.

Încă de anul trecut, circulaţia pe DE 70, mai ales pe sectorul ce leagă Severinul de Orşova, a devenit o adevărată probă de încercare pentru nervii conducătorilor auto.

Canicula, gropile şi aşteptările interminabile de la semafoarele cu ajutorul cărora se încearcă dirijarea şi fluidizarea traficului, creează deseori blocaje, mai ales că unii dintre şoferi nu respectă culoarea acestuia.

Trafic monitorizat

Drumul este lărgit şi modernizat pe mai multe tronsoane. Dar pentru că se lucrează pe ambele sensuri, circulaţia se desfăşoară alternativ, ajungându-se ca distanţa de aproximativ 20 de kilometri să se parcurgă în mai mult de o oră.

„Cozile sunt interminabile şi colac peste pupăză se mai găseşte câte un ghizdav cu vreun bolid să ne taie calea“, spune Armand Răcănel, un doljean care tranzita zona. Poliţia a luat măsuri ca agenţii să monitorizeze traficul.

„Suma alocată pentru reabilitarea drumului DE 70 este de 35.530.000 de euro şi cuprinde şi centura ocolitoare a Severinului. Lucrările sunt în grafic, termenul de finalizare fiind la sfârşitul anului viitor“, ne spune Ştefan Stoica, directorul Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite