Turnu Severin: Parcări de un leu în centrul Severinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două parcomate vor fi puse în funcţiune de săptămâna viitoare în spatele Catedralei din oraş şi la magazinul Decebal. Preţul unui parcomat este de 36.400 de lei, iar pentru a acoperi zonele parcărilor cu plată ar mai fi nevoie de încă 20 de astfel de aparate.

Proiectul pilot care consta în achiziţionarea aparatelor a fost aprobat printr-o hotărâre a Consiliului Local.

„Venim în întâmpinarea cetăţenilor pentru ca aceştia să poată staţiona în zona centrală. Astfel evităm aglomeraţia în trafic, dificultatea de a găsi un loc de parcare în această zonă şi diminuăm cazurile în care diferite persoane îşi staţionează maşinile două-trei zile, timp în care sunt necontrolate şi netaxate“, a declarat Virgil Tudorică, director la Administraţia Pieţelor şi Oboarelor din Turnu Severin.

Sunt 100% sigure

Până în prezent, s-au achiziţionat două parcomate, ambele amplasate în centru, unul în parcarea din spatele Catedralei, iar celălalt la Decebal. Un aparat costă 36.400 de lei.

Parcomatele sunt produse în Franţa şi se alimentează cu energie solară. O oră de parcare va costa un leu.
„S-au achiziţionat astfel de aparate atât pentru a rezolva problema parcării autovehiculelor în zona centrală, cât şi pentru decongestionarea traficului“,  declară Gabriela Pogaci, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

În funcţie de fondurile alocate în acest sens, urmează a fi cumpărate treptat alte parcomate. În opinia directorului Administraţiei Pieţelor şi Oboarelor, pentru a acoperi parcările cu plată ar mai fi nevoie de un număr de aproximativ 20 de astfel de aparate.

Amenzi până la 1.000 de lei

Aparatele au fost montate în urmă cu o săptămână, iar acum se fac ultimele retuşuri în ceea ce priveşte delimitarea spaţiului parcărilor cu plată.

Parcomatele vor fi puse în funcţiune în maxim o săptămână. Sistemul de funcţionare a parcomatului este unul simplu, în sensul că se introduce fisa sau bancnota şi este eliberat tichetul, care ulterior trebuie pus în parbriz pentru a putea fi vizibil.

Amenda prevăzută de lege pentru neplata taxei de staţionare poate ajunge până la 1.000 de lei. „Pentru cei care nu îşi plătesc taxa de staţionare există o hotărâre de Consiliu Local prin care sunt sancţionaţi cu o amendă de 1.000 de lei“,  a precizat Virgil Tudorică.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite