FOTO/Turnu Severin: Pacienții spitalului Județean se topesc în saloane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ferestre și uși deschise la maxim sau prosoape umede. Cam atât au la dispoziție bolnavii pentru a se apăra de căldura infernală din saloane. La peste 30 de grade Celsius, oamenii au probleme cu somnul și nu se pot recupera normal.

Temperaturile extrem de mari înregistrate în ultima perioadă îi afectează și pe bolnavii internați în spitalul Județean. Încă de la intrarea în unitate, un val de căldură te izbește direct în față, iar atmosfera este de nerespirat. În saloane, oamenii se odihnesc cu ușile și geamurile deschise la maxim. Degeaba, însă. Căldura îi sufocă și nu îi lasă să doarmă.

„E groaznic. Ar trebui să venim la spital ca să ne facem bine, dar eu mă simt foarte rău. Noaptea umblăm pe holuri, că nu putem dormi din cauza căldurii și a țânțarilor. N-avem ce face, stăm cu geamurile deschise larg, cu ușile de la saloane la fel și încercăm să ne răcorim cu prosopul umed”, ne spune Gheorghe Cioabă, unul din pacienții de la secția cardiologie.

Pacienții sunt nevoiți să stea cu ferestrele larg deschise

image



Potrivit medicilor, temperaturile crescute peste limita normală pot fi nocive pentru bolnavi, în special în ceea ce privește efectul medicamentelor, care poate fi estompat.

„Din cauza temperaturilor crescute, este o problemă cu pacienții. Cei cu situații grave au dificultăți, se produc deshidratări și nici medicamentele nu au efectul scontat. În plus, temperaturile crescute, ca și cele foarte scăzute, reprezintă o sursă de stress”, ne-a spus doctorul Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

image



Aer condiționat doar la reanimare
În ceea ce privește motivele situației actuale, este invocată lipsa banilor.

„În anii trecuți s-a început un proiect de dotare a spitalului cu aparate de aer condiționat, însă nu s-au montat instalațiile decât în zonele cu bolnavi deosebit de grav, precum reanimare sau terapie intensivă. Nu s-a reușit generalizarea sistemului în tot spitalul. Este o problemă generală cu spitalele de la noi din țară. Nu poți să ceri aparate de aer condiționat când noi încă mai avem saloane cu 5-6 paturi, unde bolnavii stau claie peste grămadă, astfel că problemele spitalelor sunt mai multe și mai grave”, punctează Cristian Jianu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite