FOTO/VIDEO Premieră medicală: Unui severinean de 67 de ani i-a fost extirpată o tumoare de 7,5 kilograme!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un severinean, în vârstă de 67 de ani, a trăit aproape zece ani cu o tumoare de 7,5 kg pe piciorul drept, sub abdomen. Intervenţia a fost realizată de medicul ortopedist Claudiu Zară.

Cornel Muntean povesteşte că a suferit, în tinereţe, un accident în Mina Lupeni. La început, tumoarea a fost mică, dar în urmă cu zece ani a început să se dezvolte.

Omul spune că, de la Crăciun, au început şi durerile. „La 23 de ani, am avut accidentul în mina din Valea Jiului, la Lupeni, şi a fost mică, n-a fost aşa mare.

De vreo zece luni încoace a început, tot mai mare, tot mai mare. Nu m-a durut, nu mă incomoda, fugeam pe stradă, n-aveam treabă.

Acum, de la Crăciun încoace a început să mă doară”, povesteşte Cornel Muntean (67 ani).

Aşa arăta tumora înainte de a fi extirpată

image

Bărbatului i-a fost teamă să se opereze pentru că medicii i-au explicat că intervenţia chirurgicală ar fi prea riscantă. Managerul Spitalului Judeţean Severin însă, medicul Daniel Zară a acceptat fără să clipească.

“N-am vrut să mă operez. Mi-a fost frică. Mulţi mi-au spus că nu e de competenţa lor. Uite, dânsul cum m-a văzut, cum a vrut.

Mă rog pentru el şi la biserică. E un doctor, păinea lui Dumnezeu”, adaugă bătrânul.

Medicul Claudiu Zară, pregătit pentru o nouă operaţie în această dimineaţă

image

Tumoră gigant
Înainte de a fi operat, pacientul s-a prezentat la un consult medical. După biopsie, medicul şi-a dat seama că tumoarea nu e cancerigenă şi a hotărât să-l opereze.

Pacientul s-a prezentat la un consult, datorită unor dureri mari la nivelul coapsei. Prezenta o tumoare gigant la nivelul coapsei drepte, cu un diametru al coapsei de 90 cm.

În urmă cu o lună, i s-a făcut o biopsie, iar rezultatul anatomo-patologic a fost de tumoare benignă, ca urmare a unui traumatism vechi, care în timp s-a dezvoltat.

Pacientul a revenit şi norocul lui a fost că n-a fost de natură canceroasă şi am putut interveni.

Intervenţia a fost dificilă, dar mai mult delicată, fiind vorba de dimensiunile mari pe care le avea, aproximativ 7,5 kg. Era deja complicată, pe anumite porţiuni fiind deja necrozată”, ne-a precizat medicul ortopedist Claudiu Zară şi, totodată, managerul Spitalului Judeţean Severin, cel care l-a operat pe bătrân.

Tumoarea este cea mai mare extirpată vreodată de medicul în cauză. În circa două săptămâni, pacientul va fi externat.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite