Turnu Severin: Opt funcţionari din nouă au ales pensia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci dintre angajaţii Poliţiei Comunitare Severin au optat pentru pensie. foto: adevărul
Cinci dintre angajaţii Poliţiei Comunitare Severin au optat pentru pensie. foto: adevărul

Pensionarii pot cumula salariul cu pensia numai când pensia netă este mai mică sau egală cu salariul mediu brut, adică 1.693 de lei.

Mehedinţenii care au pensii ce depăşesc lunar 1.693 de lei au avut obligaţia de a-şi exprima în scris opţiunea între suspendarea plăţii pensiei şi încetarea raporturilor de muncă, sau, după caz, opţiunea cu privire la menţinerea în plată a uneia dintre pensiile faţă de cuantumul căreia este permis cumulul.
În Mehedinţi, din nouă funcţionari publici, doar unul a ales să lucreze în continuare la stat. Astfel, la Poliţia Comunitară Drobeta Turnu Severin, cinci salariaţi care se aflau în această situaţie au optat pentru pensie. Este vorba de trei şefi de birou, responsabilul cu protecţia muncii şi un salariat în regim contractual.

Administraţia judeţului nu e afectată

„Raporturile de muncă în cazul celor cinci poliţişti comunitari au încetat pe 9 decembrie“, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Luria Mărţuică.
La Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mehedinţi, directorul de relaţii cu furnizorii, Radu Gandă, a preferat să rămână salariat la CAS. Lunar, Radu Gandă primea cumulat suma de 6.841 de lei, adică salariu net (4.613 lei) şi pensie (2.228 de lei). Prefectura şi Consiliul Judeţean Mehedinţi nu au funcţionari publici care să primească şi salariu, şi pensie.

Şeful Poliţiei Comunitare Orşova a plecat acasă

În privinţa primăriilor însă, 11 dintre ele au salariaţi care primesc şi pensie, dar nu sunt în situaţia de a alege între cele două forme de venit, întrucât pensia lor este mult mai mică de 1.693 de lei. Doar la Primăria Orşova, auditorul Paul Căileanu şi şeful Poliţiei Comunitare, Ion Popescu, au plecat acasă optând pentru pensie.
La Spitalul Judeţean Mehedinţi, sunt încadraţi doar trei medici pensionari, însă nu se pune problema plecării acestora, întrucât pensia lor abia depăşeşte 1.400 de lei. La Inspectoratul Şcolar, sunt peste 40 de profesori pensionari, însă doar unul singur a optat să plece fiindcă avea pensia mult mai mare decât salariul primit de la stat.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite