Turnu Severin: Oliver Vlad - Poliţistul de frontieră antrenor de jiu-jitsu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oliver Vlad
Oliver Vlad

Iubeşte profesia pe care a ales-o şi artele marţiale. La Cupa Internaţională Unifight din 2007 l-a cunoscut pe antrenorul personal al lui Putin.

La vârsta de 10 ani păşea pentru prima dată într-o sală de sport, pe strada Traian din Drobeta Turnu Severin. A făcut box aproape un an, dar şi-a dat seama că acest sport nu îl reprezintă. A continuat cu judo şi în final a descoperit artele marţiale.

Până la vârsta de 18 ani nu lipsea niciodată de la antrenamente, fiind dedicat trup şi suflet acestui sport. La finele liceului, a plecat din Turnu Severin la Oradea, pentru a urma cursurile Şcolii Militare Avram Iancu. „În timpul şcolii la Oradea, am fost nevoit să întrerup antrenamentele. După ce am absolvit şcoala militară am venit acasă, la Severin, unde am fost încadrat ca subofiţer la Poliţia de Frontieră Mehedinţi. În 1997, am reluat însă la modul serios antrenamentele. Plecam periodic în stagii de pregătire la Giurgiu unde am învăţat jiu-jitsu cu shi han Ion Chelu. În anul 1998, am fost transferat la Detaşamentul de Sprijin Operativ ca agent operativ, unde mă ocup şi de pregătirea sportivă a celorlalţi 14 colegi. Munca în cadrul acestui detaşament presupune, pe lângă o condiţie fizică excelentă, şi abilităţi de luptător“, a spus Oliver Vlad.

Micii sportivi, premiaţi

Ca practicant de jiu-jitsu, Oliver Vlad a obţinut mai multe diplome la competiţii organizate de Ministerul de Interne. O amintire plăcută păstrează din 2007, când, în calitate de concurent la Cupa Internaţională de Unifight, a avut ocazia să cunoscă luptătorii ruşi (cei mai buni în acest sport), angajaţi ai serviciului de protecţie, dar şi pe antrenorul personal al lui Putin.

Tot în 2007, Oliver Vlad a început antrenamentele cu copiii. Prima dată au venit la sală copiii cadrelor Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, dar pe parcurs au fost atraşi de acest sport şi alţi copii din oraş. Doi ani mai târziu, Oliver a înfiinţat în cadrul Clubului Victoria al Poliţiei de Frontieră o secţie de jiu-jitsu, inclusiv pentru micii sportivi. Anul 2009 a fost unul plin de rezultate pentru membrii clubului.

Prichindeii pregătiţi aici au obţinut medalia de bronz şi de argint la Campionatul European de Unifight din luna august, iar în decembrie, la Cupa Aquila, două premii II, două premii III şi premiul I pe cluburi. Printre medaliaţi s-a numărat şi mezina familiei Vlad, Ariana Andrada, care la numai şase ani, s-a clasat la această competiţie pe locul al II-lea. „Aş fi bucuros dacă părinţii ar aduce copiii la o sală de sport. Pe mine, de exemplu, artele marţiale m-au ajutat să fiu mai disciplinat, mai ordonat, să capăt încredere în propriile forţe. M-au ajutat chiar să-mi aleg profesia. Apoi profesia s-a completat cu sportul pe care îl fac“, a mai spus Oliver.

ce-i place
„Prefer oamenii veseli, sinceri, deschişi şi pe cei dedicaţi muncii lor, indiferent de activitatea pe care o desfăşoară. Important este să faci cu dăruire ceea ce ţi-ai propus.“

ce nu-i place
„Nu suport mincinoşii şi laşii, oamenii care renunţă prea uşor la ideile lor atunci când dau de greu.“

întrebări şi răspunsuri
Ai un sportiv preferat în ramura artelor marţiale?
O.V.: Da. Este vorba despre Florentin Marinescu, preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale. Pentru mine acest sportiv a fost un model.
Ce ţi-ai propus pentru acest an?
O.V.: Îmi doresc foarte mult să particip la competiţiile sportive cu copiii pe care îi pregătesc şi să obţinem rezultate dintre cele mai bune. De asemenea, voi încerca să atrag cât mai mulţi copii în sala de sport pentru a practica arte marţiale.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite