Turnu Severin: Oamenii străzii caută adăpost la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii fără adăpost merg la Urgenţă pentru a se bucura de căldură.
Oamenii fără adăpost merg la Urgenţă pentru a se bucura de căldură.

Din cauza gerului, trei severineni sunt internaţi cu degerături, iar o persoană a decedat. Peste 40 de oameni au alunecat şi s-au ales cu luxaţii sau fracturi.

Efectele gerului năprasnic din ultima perioadă se văd şi în spitalele din Severin. În ultima săptămână, peste 40 de persoane au fost internate cu luxaţii şi fracturi ale membrelor. Stratul de gheaţă de pe trotuare este principala cauză, iar cei mai mulţi dintre oamenii care au suferit luxaţii sunt bătrâni şi copii. Temperaturile extrem de scăzute din ultima vreme au cauzat şi probleme mai grave. Trei severineni sunt internaţi în acest moment cu degerături, iar în urmă cu o săptămână, o persoană fără adăpost a fost găsită decedată din cauza frigului.

Spitalul, ultima speranţă

În plus, medicii spun că cifrele reale sunt mai mari decât cele din evidenţele spitalelor. „Cifrele din evidenţa spitalelor nu reflectă în totalitate realitatea. Sunt bătrâni aduşi la spital de familie şi astfel ei nu figurează ca fiind internaţi cu şoc hipotermic. De asemenea, sunt multe persoane care nu ajung la spital, deşi sunt victimele gerului. Cu siguranţă numărul acestora este mult mai mare“, ne-a spus doctor Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Severin.

Deşi nu suferă de nicio boală care să necesite internarea, persoanele fără adăpost îşi îndreaptă speranţele către spital, sperând că acolo vor găsi căldură. Pentru că nu mai suportă frigul de afară, oamenii străzii merg la Urgenţă, unde sunt consultaţi şi adăpostiţi, la căldură. În ultima săptămână, au existat patru astfel de cazuri, la Spitalul Judeţean. Oamenii susţin că, dacă nu erau adăpostiţi aici, ar fi murit de frig, în stradă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite