Turnu Severin: O firmă de construcții trimite acasă 25 dintre cei 30 de angajați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul dă vina pe monopolul de pe piața licitațiilor și spune că, în câteva luni, va închide compania. Singurii care vor scăpa de această măsură sunt cei 5 paznici, care vor păzi bunurile firmei până la vânzarea acestora.

Încă 25 de persoane vor îngroșa numărul șomerilor din Mehedinți. Una din companiile de tradiție ale orașului, SC. Construcții Feroviare SA, va concedia, începând cu data de 1 iulie, 25 de salariați, în condițiile în care firma are, în acest moment, un total de 30 de lucrători.

Practic, 80% din personal va fi trimis acasă, din cauza lipsei comenzilor.

„Reprezentanții firmei SC Construcții Feroviare SA ne-au înștiințat că vor disponibiliza un număr maxim de 25 de angajați, începând cu data de 1 iulie 2010”, ne-a spus Sorin Marinescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Mehedinți.

Patronul dă vina pe „neaveniții din construcții”
În anul 2001, compania beneficia de aportul a peste 400 de angajați, iar comenzile se țineau lanț. Potrivit directorului Florian Rusu, printre cele mai importante lucrări se numără construcția terasamentului căii ferate de peste lacul de acumulare Porțile de Fier, cheurile de la Șantierul Naval sau cele din portul comercial.

De câțiva ani, comenzile și licitațiile câștigate pentru lucrări au devenit tot mai puține, astfel că firma a fost nevoită să facă reduceri de personal. Acum au ajuns la 30 de angajați, iar după 1 iulie, vor fi doar 5.

Directorul companiei dă vina pe omologii săi din construcții, pe care îi numește neaveniți și spune că va închide firma.

„Sunt de 43 de ani în construcții și inginerie, iar licitațiile în Severin le câștigă 4-5 neaveniți, fără școală și care au ajuns mari patroni de firme. În meseria asta, dacă nu ai lucrări, s-a terminat. Așa am pățit și noi. O să dau afară 25 de oameni și păstrez 5 paznici, care să-mi păzească bunurile. Vreau să le vând treptat și să-mi recuperez măcar o parte din banii pe care i-am investit”, ne-a spus, supărat, directorul comapaniei, Florian Rusu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite