Turnu Severin: Numărul motonavelor care tranzitează portul Severin a crescut considerabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a evita eventualele blocări ale căilor de acces, personalul cu atribuţii de control al porturilor a fost dublat şi instruit

Sosirea sezonului cald, a determinat societăţile de turism să-şi reia si să-şi diversifice ofertele astfel începând  cu luna mai, motonavele cu pasageri care efectuează croaziere pe  Dunare, relaţia Viena - Delta Dunării, au acostat în porturile  Drobeta Turnu Severin şi Orşova.


Numărul lor a crescut cu 232 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni, împreună cu reprezentanţi ai Vămii şi Căpităniei din Portul Severin au efectuat de la începutul anului 1362 de controale la navele care au tranzitat Portul Drobeta Turnu Severin, numărul acestora crescând cu aproximativ 232, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De la începutul sezonului peste 3252 de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei, agenţiile de turism pregătindu-le acestora vizite la Muzeul Regiunii Porţile de Fier,  pe defileul Dunării, în staţiunea Băile Herculane şi degustări de vinuri la cramele din judeţul Mehedinţi.

Măsuri pentru fluidizarea traficului

Pentru că traficul de călători s-a intensificat, poliţiştii de frontieră severineni şi orşoveni, au luat măsuri pentru fluidizarea acestuia. Pentru a preveni eventualele blocaje ale căilor de acces, în acest sens a fost dublat şi instruit personalul cu atribuţii de control pe sensul de intrare în ţară, în cele două porturi. Controlul pasagerilorde pe motonave se va face la pontoanele de acostare special destinate . Ultima navă care a tranzitat portul Severin deţinea ca pasageri danezi, norvegieni şi americani.
       


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite