Turnu Severin: Numărul ajutoarelor la încălzire a scăzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comparativ cu perioada similar a sezonului rece a anului trecut, numărul cererilor pentru subvenţii la încălzire a scăzut.

Aproape 300 de  mehedinţeni care şi-au depus cererile de încălzire pentru sezonul rece 2010-2011 la Primăria Drobeta Turnu Severin au primit răspuns negativ.

Fie pentru că deţineau bunuri pentru care nu ar fi fost eligibili, fie  nu erau trecute pe cerere şi bunurile deţinute de alţi membrii ai familiei.

Numărul beneficiarilor de ajutoare la încălzire a scăzut faţă de anul trecut.

“ Au fost cereri respinse pentru că au bunuri care nu permit acodarea ajutorului sau aveau două locuinţe şi au cerut ajutor de încălzire numai pentru cea în care domiciliază. De asemenea au fost şi personae care aveau depozite bancare, care aveau bovine, “ ne-a spus Lucia Otescu asistent social.

De la începutul sezonuluişi până în prezent, au fost preluate, aprobate şi intrate în plată 9.992 de cererei, dintre care 7.938 pentru ajutoare de încălzire la energia termică şi 2054 la încălzirea cu lemne.

Pe parcurs au fost depuse un număr de şase cereri pentru renunţarea la subvenţie întrucât au intervenit modificări în structura familie, sau a veniturilor.

De asemenea, petse 700 de familii care beneficiază de ajutoare pentru încălzire au fost verificate prin sondaj, însă până în prezent nu au fost descoperite deficienţe.

“Sunt în curs de desfăşurare anchete sociale şi verificările prin sondaj. Se ia lista cu beneficiarii de ajutor de încălzire şi se merge la domiciliul acestora. La aceste sondaje nu am depistat cazuri care să nu corespundă cu declaraţiile”, a adăugat Lucia Otescu.

Comparativ cu perioada similar a sezonului rece 2009-2010, numărul cererilor pentru subvenţii la încălzire a scăzut. Dacă anul trecut au fost depuse peste 15.000 de cereri, anul acesta au fost depuse aproape 10.000 de cereri.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite