Turnu Severin: Nu lăsați uşile descuiate! Unui orşovean i-au fost furate bunuri în valoare de 33.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane au sustras din apartamentul victimei bijuterii din aur, bani şi aparatură electronică, acţiunea fiindu-le cu mult uşurată, datorită faptului că uşa era descuiată.

În urmă cu trei zile, Poliţiştii municipiului Orşova au fost sesizaţi  în legătură cu faptul că nişte persoane necunoscute au furat dintr-o locuinţă, bunuri în valoare de 33.000 lei.

image

În urma cercetărilor făcute la faţa locului, aceştia au stabilit că uşa şi geamurile locuinţei nu au fost forţate, motiv pentru care, hoţii au putut acţiona cu uşurinţă.

Din apartament au fost sustrase  bijuterii din aur, bani şi aparatură electronică. De asemenea, au fost identificate trei persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, domiciliaţi în Orşova, cărora li s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii de furt.

image

Bunurile au fost recuperate de către proprietarul de drept,dar numai în valoare de 90%. Cetăţenii sunt sfătuiţi să îşi ia măsuri de precauţie pentru astfel de cazuri, după cum urmează:

•   Uşa de acces în locuinţă să fie prevăzută cu două încuietori, având sisteme de chei diferite şi cu lanţ de siguranţă.

•   Intăriţi-vă tocul uşii în zona sistemelor de asigurare cu o armătură metalică.

•   Evitaţi să lăsaţi bilete în uşă atunci când nu sunteţi acasă; nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de acasă.

•   Manifestati prudenţă faţă de comercianţii care vă sună la uşă, oricât de tentante sunt ofertele; în nici un caz nu le permiteţi accesul în casă.

•   În cazul schimbului de locuinţă sau dacă aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat sistemul de închidere.

•   Asiguraţi un iluminat corespunzător în jurul locuinţei; deosebit de utilă ar fi  montarea unui interfon.

•   Educaţi copiii să nu deschidă persoanelor necunoscute, chiar dacă spun că sunt trimise de dumneavoastră.

•   Notaţi seriile şi datele de identificare ale aparaturii electronice, ale bunurilor de valoare şi păstraţi evidenţa acestora, pentru a o putea pune la dispoziţia organelor de poliţie, în eventualitatea în care aţi fost victima unui furt din locuinţă

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite