Turnu Severin: Nefolosirea centurii de siguranță dăunează grav portofelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un șofer la fiecare 2 minute a fost suprins în trafic, fără centură de siguranță.

Șoferii severineni s-au confruntat, ieri, cu o nouă acțiune în trafic inițiată de către polițiștii de la rutieră. Oamenii legii au controlat, cu predilecție, portul centurii de siguranță, iar rezultatele au fost dezastruoase pentru participanții la trafic. În numai două ore, agenții au surprins 60 de șoferi care nu foloseau centura de siguranță, ceea ce înseamnă un conducător auto la fiecare 2 minute.

Pentru această abatere, sancțiunea prevăzută de lege este de 120 de lei și două puncte penalizare. Pentru șoferii care nu se află la prima amendă, pagubele materiale sunt semnificative.

„E a treia oară, din februarie până acum, când primesc amendă pentru așa ceva. Știu că ar putea să salveze vieți, dar pur și simplu centura aia mi se pare foarte incomodă. Întotdeauna uit de ea și spre ghinionul meu, mai tot timpul sunt oprit de polițiști. Nu prea îmi convine să dau 300 de lei la fiecare două luni”, ne-a spus Marcel Ricaș, unul din șoferii amendați.

De cealaltă parte, polițiștii promit să repete astfel de acțiuni, îngrijorați de numărul mare de șoferi care nu folosesc centura de siguranță.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite