Turnu Severin: Bani de la Minister pentru 15 unități de învățământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit ISJ, suma primită este infimă, față de nevoile instituției. Pentru plata tuturor investiţiilor făcute, ar mai fi nevoie de aproape 10 milioane lei.

1, 2 milioane de lei. Atât a primit Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi de la Guvern, pentru plata datoriilor către constructorii care au executat lucrări în avans pentru consolidarea, reabilitarea şi modernizarea unor unităţi din învăţământul preuniversitar din Mehedinţi.

Banii provin din bugetul Ministerului Educaţiei şi sunt împărţiţi la cele 15 unităţi şcolare, trecute pe lista Ministerului şi publicată în Monitorul Oficial, şcoli în care s-au făcut, până acum, investiţii.

„ Fondurile vor fi folosite pentru plata constructorilor, pentru ceea ce s-a făcut până în prezent, aici fiind vorba de 15 unităţi care au fost reabilitate”, ne-a spus inspectorul şcolar general Emil Mirică.

Suma alocată e insuficientă
Şcolile care vor beneficia de aceste fonduri sunt din cele din Butoieşti, Gogoşu, Oprişor, Rogova, Bâlvăneşti, Bahna, Malovăţ, Noapteşa, Vrata, Gruia, Eşelniţa, Cârceni, Grupul Şcolar Agricol Halânga, dar şi Şcoala Nr. 6 din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit reprezentanților ISJ, suma primită este una infimă, față de nevoile instituției, întrucât pentru plata tuturor investiţiilor făcute  ar mai fi nevoie de aproximativ 10 milioane de lei.

“Banii primiţi sunt insuficienţi, pentru finalizarea lucrărilor fiind necesară suma de o sută de miliarde de lei vechi”, a adăugat Emil Mirică.

Ministerul Educaţiei a alocat, la nivel de ţară, 80 de milioane lei pentru lucrările de infrastructură. O parte din bani vor fi folosiţi şi pentru continuarea lucrărilor aflate într-un stadiu avansat de execuţie, al căror termen de finalizare este prevăzut până la sfârşitul anului.

Alocarea fondurilor a avut la bază evaluările făcute la nivel local de Ministerul educaţiei şi inspectoratele şcolare judeţene.

Banii sunt folosiţi fie pentru achitarea datoriilor către firmele care au executat lucrări de consolidare, reabilitare şi modernizare a unităţilor de învăţământ, fie pentru continuarea lucrărilor aflate în stadiu avansat de execuţie şi a căror finalizare este prevăzută până la 31 decembrie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite