Turnu Severin: Minerii se înscriu în topul celor mai mari prime de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza taie de pe listă primele de sărbători pentru bugetari, dar nu şi pentru ortaci. Află aici la cât se ridică primele la Exploatarea Minieră Mehedinţi.

În ciuda crizei financiare care face ravagii în toate domeniile de activitate şi chiar dacă zeci de mii de oameni îşi pierd, pe zi ce trece, locurile de muncă, primele de sărbători sunt aşteptate cu mare interes de toţi angajaţii. Din păcate, pentru bugetari această zi a apus demult.

Cu salariile tăiate şi rămaşi fără sporuri, funcţionarii din administraţia publică locală, dar şi salariaţii din învăţământ nu au mai văzut prime de la începutul anului trecut.

“De la 1 ianuarie 2010, nu am mai luat absolut nimic, niciun fel de primă, niciun fel de spor. Compensăm această lipsă a banilor, punând şi noi umărul la înfrumuseţarea oraşului.

Aceasta este satisfacţia celor 700 de salariaţi, că au pierdut la bani, dar au un oraş frumos”, ne-a spus Gabi Niculescu, liderul de sindicat al funcţionarilor din Primăria Severin.   


600 lei primă, plus 100 lei pentru fiecare copil
Reprezentanţii Finanţelor nu au mai văzut aceste prime de mai bine de zece ani. Au primit în schimb cadouri, în valoare de 220 lei fiecare, din partea sindicatelor.

Pachetele le sunt folositoare, mai ales că au contribuit la cumpararea produselor prin cotizaţia aferentă. “Din partea sindicatului, le-am dat oamenilor cadouri, însă instituţia nu acordă nicio primă de Paşti.

Ne-am obişnuit déjà. Pentru cei 203 membri, am făcut câte un pachet în valoare de 220 lei, constând într-un serviciu de masă, din porţelan, un bax de ulei şi câteva kilograme de zahăr”, ne-a spus Valentin Bălescu, liderul Sindicatului Liber Finanţe Mehedinţi.

De departe, cei mai fericiţi sunt cei aproape 1000 de ortaci ai Exploatării Miniere Mehedinţi care, potrivit liderului de sindicat Rafael Norocel Ciorăscu, vor primi în această săptămână, câte 600 lei, dar şi 100 lei pentru fiecare copil cu vârsta de până la 18 ani.

La Şantierul Naval Orşova, care în anii trecuţi acorda cele mai mari prime, nu s-a luat deocamdată nicio decizie, urmând ca mâine să fie aprobată în consiliul de administraţie o cifră. De Crăciun, fiecare angajat de aici a primit câte 200 lei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite