Turnu Severin: Mihaly Szilagyi, voluntarul pasionat de calculatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că vrea să îi determine pe severineni să interacţioneze şi să-şi exprime liber părerile, petrece câteva ore pe zi construind o comunitate virtuală.

Născut şi crescut în Severin, Mihaly îşi aduce cu drag aminte de perioada copilăriei.

“Sunt născut şi crescut în Severin, trăiesc în aceaşi casă de când mă ştiu. Pot spune am avut o copilărie fericită, la fel ca orice copil, cu năzbâtiile şi cu faptele bune de rigoare. A fost o copilăriă frumoasă, chiar dacă  6 ani i-am petrecut în perioada comunistă. Cred că am învăţat ceva, îmi şi aduc aminte când am fost Şoim al patriei şi bunicul se trezea la ora 5 dimineaţa să pună piatra la magazinul unde se vindea lapte , iar eu mă duceam să aştept laptele de la 14.00 până la 18.00”, ne spune amuzat acesta.

Pasiunea cea mai mare a lui a constituit-o din prima clipă calculatorul, lăsând la o parte orice activitate pe care o făcea orice copil la vârsta lui pentru a învăţa cât mai multe în domeniul IT.

“Pasiunea a început de mic de la primul calculator care l-am făcut, un Pentium, nu avea nici cd-rom măcar pe vremea aia şi a crescut pasiunea cu timpul, la liceu chiar am luat şi atestat la informatica”, adaugă Mihaly.

Combinând această pasiune cu ideea de a le veni în ajutor semenilor săi, a creat împreună cu un bun prieten o comunitate virtuală.

“Avem un site, chiar de asta mă ocup acum, eu consider că ăsta e job de zi cu zi. Încercam să creem un mediu pentru severineni, un portal în care toţi aceştia să se poată regăsi, să vorbească şi să îşi spună problemele lor. Forumul îi ajută în primul rând, pentru că fiecare poate veni cu parere, pot scrie orice, de la părerile personale despre anumite oficialităţi din oraş până la organizări de întâlniri pentru cei împătimiţi de maşini care îşi anunţă membrii clubului”, ne mai spune IT-istul.

Îmbrăţisări gratuite

Având posibilitatea de a exprima orice pe forum a considerat că este necesar a se alătura organizaţiilor non-guvernamentale.

“Speranţele sunt foarte mari, noi încercam să îi ajutăm, să îşi dea seama că numai cu voinţă putem face ceva pentru oraşul nostrum. De aceea derulăm mai multe proiecte singuri şi împreună cu alte organizaţii non guvernamentale. Am organizat până acum un proiect “Îmbraţişări gratuite” care a fost un mare succes. Am ajutat şi la alte proiecte precum “Donează sânge”, iar acum conturăm un proiect care se numeşte “Severinul pe Bicicletă”, dezvăluie Mihaly.

În opinia acestuia, omul de rând trebuie să conştientizeze care sunt lucrurile ce merită cu adevărat o atenţie sporită, considerând că timpul acordat administrării forumului este o nimica toată, dacă acest lucru devine posibil.

 “A devenit o pasiune mai mult pentru a ajuta pe cei din jur. Te uiţi cu stupoare în jur şi constaţi că toată lumea indiferentă, nu îi mai pasă de nimeni şi nimic. Trebuie să facem ceva să trezim opinia publica şi omul de rând la realitate, adică nu e posibil într-o ţară civilizată, să treci pe lângă un om căruia îi este rău pe stradă şi să nu îl întrebi dacă are nevoie de ajutor, până la urmă toţi suntem oameni şi trebuie să ne comportăm ca atare”, spune acesta.

În viitor intenţionează să îşi termine masteratul şi să ocupe o funcţie importantă într-o instituţie publică.


Întrebări şi răspunsuri:

Ce-i place?

Îmi plac călătoriile, muzica şi tot ce ţine de computer. Îmi plac oamenii care ştiu să se adapteze la orice nivel, indifferent cu cine poartă o discuţie pentru că în felul ăsta îi poţi motiva şi te poţi face foarte bine înţeles indiferent cu cine interacţonezi.

Ce nu îi place?
Nu îmi place că pot minţi cu foarte mare usurinţă, începând cu o minciună mică ce poate duce la lucruri foarte grave. Nu îmi mai place lenea şi comoditatea de care dau dovadă tot mai mulţi tineri, din pacate…

Cum te vezi peste 10 ani?
Aş vrea măcar să fiu implicat într-o instituţie publică, pe un post de consilier, viceprimar, sau, de ce nu, chiar de primar. Consider că deţin calităţile necesare şi aş vrea să ajut la ridicarea standardului oraşului, să devină un oraş European în adevăratul sens al cuvântului, mă îngrijorează în primul rând rata şomajului din judeţ.

Care consideri că este cea mai importanta calitate a ta?
Cred că cea mai important calitate o reprezintă faptul că sunt întru-totul deschis la tot ceea ce e nou indiferent de domeniu. Pot spune că este ca un talent ascuns, învâţ tot timpul câte ceva nou, nu îmi place monotonia.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite