Turnu Severin: Mihai Mufturel, informaticianul pasionat de voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creativ, dar şi sensibil la nevoile celor din jur, Mihai are o carieră de succes în IT, dar este şi un voluntar de nădejde

Mihai lucrează de nouă ani în domeniul IT. A cochetat o vreme cu meseria de profesor, dar în cele din urmă a revenit la marea lui pasiune, calculatorul.

„ Tot ce ştiu la ora actuală am învăţat singur. Pasiunea mea cea mare o reprezintă calculatoarele, încă de pe vremea când eram licean. Este o muncă de creaţie şi asta mi-a captat atenţia.Cu toate că am urmat facultatea de fizică, m-am întors la dragostea dintâi. Am avut posibilitatea să rămân în Capitală, dar am preferat să activez în oraşul natal. După facultate am predat un an mai multe materii: fizică, chimie, desen, muzică şi latină“, ne spune Mihai. 

Îi ajută pe alţii în memoria surorii mai mici

O dramă a familiei sale l-a făcut pe Mihai ca, în paralel cu serviciul, să participe la mai multe acţiuni de voluntariat şi chiar să înfiinţeze o asociaţie nonguvernamentală pentru a-şi ajuta semenii.

„Motivul principal pentru care m-am implicat în voluntariat este că îmi place lucrul cu tinerii. Asociaţia se numeşte A.N.D.A, după numele unei surori mai mici, care a murit din cauza unor malformaţii congenitale. Pot spune că am făcut acest lucru în memoria ei“, povesteşte tânărul.

Chiar dacă munceşte şi 14 ore pe zi, Mihai susţine că succesul este cea mai importantă recompensă. „Suntem mândri de reuşitele noastre. Din 250 de proiecte înscrise, judeţul nostru a avut patru proiecte câştigătoare, printre care şi al nostru. Vom realiza un schimb de experienţă între opt tineri ce provin din familii defavorizate din mediul rural şi opt tineri din mediul urban. Îmi doresc enorm să am timpul necesar pentru a duce la bun sfârşit toate acţiunile pe care mi le-am propus“, încheie acesta.

Întrebări şi răspunsuri

Care este cel mai important lucru pentru dumneavoastră?
Să îndeplinesc o dorinţă a tatălui meu, care îmi zicea „Fă să fie mai bine pentru voi“, adică pentru mine şi fratele meu. Am adaptat această dorinţă, iar acum am grijă să fie bine pentru mine şi copilul meu, dar şi pentru cei din jur.

Ce părere aveţi despre generaţia tinerilor de azi?
Mă doare să văd că se irosesc multe talente din cauza lipsei de susţinere din partea sistemului. Majoritatea tinerilor talentaţi, din dorinţa de a avea un trai decent, aleg să plece în străinătate, iar noi rămânem cu mediocrii.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite