Mehedințenii donează sânge pentru bugetul de Paște

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar și în ajunul Învierii, oamenii formează cozi în sala de așteptare a Centrului de Transfuzii. Cele șapte bonuri de masă reprezintă principala motivație pentru donatori, gestul umanitar venind pe planul doi.

Numărul mehedințenilor care vin să doneze sânge la Centru de Transfuzii din Drobeta Turnu Severin s-a dublat în săptămâna Paștelui.

Chiar și astăzi, în ajunul Învierii, holul instituției din bulevardul Carol este plin ochi. După cum mărturisesc chiar donatorii, principalul motiv pentru această situație este nevoia de bani.

Pentru cele peste patru sute de mililitri de sânge, donatorii primesc șapte bonuri de masă, o zi liberă de la locul de muncă și un set complet de analize.

Cele șapte bonuri valorice par să fie atracția principală a celor interesați, aceștia punând scopul umanitar pe planul doi. „Este a doua oară când donez sânge.

E nevoie de bani, mai ales acum, de sărbători și asta e o soluție bună de a face rost. În plus, ajut și la salvarea unei vieți omenești.

Cu siguranță o să vin și în viitor, de fiecare dată când o să am nevoie de bani”, ne-a spus Ciprian Bidău, un donator în vârstă de 21 de ani, venit tocmai din Orșova.

image

„Stranierii” donează și ei
Severinenii care lucrează în afara țării și persoanele care vor să facă o faptă bună în Săptămâna Mare îngroașă rândurile donatorilor.

„În această săptămână, numărul de donatori a crescut semnificativ, de la o medie zilnică de 15, la una de peste 30.

Foarte mulți dintre donatorii noștri fideli sunt plecați la muncă în străinătate, iar acum se întorc în țară și donează și sânge, cu această ocazie.

În plus, mai sunt și donatori la prima acțiune, care vor să facă un gest creștinesc în preajma sărbătorilor”, ne-a spus Mariana Șandru, director Centrul de Transfuzii.

Potrivit medicilor, nu pot dona sânge persoanele sub 18 ani sau peste 60 de ani, cele cu boli cronice sau care au suferit de boli transmisibile.

De asemenea, nu sunt acceptați  subponderalii sau cei care nu trec de triajul de predonare, din diferite motive.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite