Turnu Severin: Medicul veterinar Tudor Ion atrage atenția asupra neglijenței întâlnite la mulți proprietari de animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Omul, când îl doare, merge la medic, pe când bietele animale stau și suferă zile în șir până când proprietarii se hotărăsc să le ducă la medicul veterinar”

Tudor Ion iubește încă din copilărie animalele, iar acum lucrează pentru a le vindeca. Pasiunea sa e dovedită și de programul prelungit, care de multe ori se întinde și pe parcursul nopților sau week-end-urilor.

A absolvit liceul Gheorghe Țițeica, la secția de biologie-chimie, însă hotărârea de a urma o carieră în medicina veterninară a luat-o mai demult, încă din copilărie.

„Am crescut de mic în mediul rural, iar părinții mei lucrau la un IAS. Aceștia au fost factorii care m-au împins spre meseria de medic veterinar. Mi-au plăcut animalele încă din copilărie, m-au fascinat, petreceam foarte mult timp cu ele și acum am ajuns să fac ceea ce îmi place, adică să le ajut, din punct de vedere medical”, își amintește medicul.

După finalizarea facultății, s-a angajat imediat la farmacia veterniară unde lucrează și în prezent. Începând cu anul 2006 a concesionat circa sanitar-veterinară Șișești-Ilovăț, la care activează, ca medic concesionar și în prezent.

„Dimineața înseamnă practică, muncă de teren, iar după-amiaza mai mult muncă de birou și la farmacie. Ziua mea de lucru începe dimineața la 7 și se termină seara, uneori noaptea, în funcție de cazuistica acelei zile. Timpul liber este foarte puțin, uneori inexistent, pentru că se întâmplă ca și week-end-ul să mi-l ocup tot cu munca. Cu toate astea, sunt conștient de faptul că așa se întâmplă atunci când pui pasiune în ceea ce faci și m-am obișnuit cu programul încărcat. La fel și soția mea, mă înțelege și mă sprijină în totalitate”, explică Tudor.

Vrea cooperare din partea proprietarilor de animale
Lucrând de 9 ani în domeniu, medicul a avut de-a face cu tot felul de oameni. De multe ori este nevoit să corecteze cerințele lor în materie de medicamente.

„Mulți proprietari de animale vin la farmacie și cer medicamente fără nicio logică, din auzite și fără prescripția medicului veterinar. În aceste cazuri, intervenim cu sfaturi și îi facem pe oameni să înțeleagă ce e mai bine pentru animalul lor”, ne spune el.

Veterinarul atrage atenția asupra neglijenței și lipsei de cooperare întâlnite la mulți proprietari de animale.

„Din păcate, în această meserie este și o parte urâtă, pe care, însă, trebuie să o acceptăm. E vorba despre acele cazuri care pur și simplu nu pot fi rezolvate, orice ai face. De multe ori suntem chemați atunci când e prea târziu. Omul, când îl doare, spune că îl doare și merge la medic, pe când bietele animale stau și suferă zile în șir până când proprietarii se hotărăsc să le ducă la medicul veterinar, iar acest lucru îngreunează rezovarea cazului.

În plus, sunt persoane care ascund adevărul în ceea ce privește evoluția bolii propriului animal. Acești oameni încearcă mai întâi metode de vindecare din auzite și abia în ultimă instanță apelează la medicul veterinar, facându-i, de foarte multe ori, imposibilă, intervenția”, afirmă Tudor Ion, care îi sfătuiește pe oameni să anunțe medicul veterinar, încă de la primele simptome ale animalului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite