FOTO/Turnu Severin: Medicii, acuzați că își „acoperă” salariile cu internări inutile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descentralizarea readuce în actualitate un conflict mai vechi între reprezentanții spitalelor și cei ai caselor de asigurări de sănătate.

În timp ce medicii susțin că bugetul fix alocat de CNAS nu reflectă costurile reale ale intervențiilor medicale, reprezentanții casei de asigurări reclamă umflarea costurilor și  îi acuză pe medici de faptul că recurg la internări inutile, pentru a-și acoperi salariile.

”Casele de asigurări subevaluează actul medical”
„Datoriile spitalelor sunt generate de subevaluarea cronică a actului medical de către casele de asigurări. Ei au plătit mereu actul medical la prețuri mai mici decât există în realitate. Cei de acolo acordă un buget fix pentru o operație, însă operația respectivă nu poate fi făcută cu acei bani”, afirmă doctorul Cristian Jianu, purtător de cuvânt al spitalului Județean din Severin.

image



„De multe ori, medicii umflă cheltuielile spitalului”
În replică, directorul CJAS Mehedinți, Doina Borugă, afirmă că medicii uită de nevoile pacienților, punând mai presus necesitatea de a-și „acoperi” salariile.

image

„Este adevărat că noi nu am avut niciodată buget să acoperim integral cheltuielile, însă aceste cheltuieli sunt de multe ori exagerate și nejustificate, atât în spitalele de la noi cât și în cele din restul țării.

La controalele efectuate am găsit destule cazuri de internări de care nu era nevoie și alte nereguli. Practic, medicii își internează atâția  pacienți cât e nevoie pentru a-și acoperi salariile, indiferent dacă acei oameni au nevoie sau nu de internare, lucru care nu ar trebui să se întâmple”, susține Doina Borugă.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite