Turnu Severin: Medicamente compensate în farmaciile mehedințene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plafonul de tratamente gratuite este acoperit în județ până la sfârșitul anului

Deşi criza şi-a spus cuvântul în mai toate domeniile din judeţul nostru, se pare însă că bolnavii şi pensionarii au avut parte de  noroc, astfel încât vor putea beneficia în continuare de tratamente gratuite sau parţial- compensate.

Farmaciile din județul nostru vor elibera în continuare reţete compensate, ba mai mult Mehedinţiul este printre puţinele judeţe care a putut asigura bolnavilor acoperirea plafonului de medicamente gratuite până la sfărşitul anului curent.

„În judeţul Mehedinţi nu sunt probleme vizavi de eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, noi facem plăţile către farmacii aferente facturilor lunii septembrie 2009, e drept cu întârziere de două săptămâni, dar considerăm că această perioadă e oarecum scuzabilă”, declară Doina Borugă, preşedinte CJAS Mehedinţi.

Farmaciştii vor primi banii de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pe facturile aferente lunii septembrie 2009, suma totală fiind de aproximativ 3 milioane de lei noi, conform spuselor purtătorului de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate.

Fonduri pentru oncologie şi TBC

„Facturile sunt aferente lunii septembrie 2009, iar suma este în valoare totală de 2.930.000 lei noi”, declară Radu Barbu, purtător de cuvânt al CJAS Mehedinţi.

În plus,  Casa de Sănătate Mehedinţi a primit fondurile aferente programelor de sănătate de oncologie şi TBC, astfel că va primi în continuare facturile pentru această categorie de medicamente.

Vestea că vor primi în continuare medicamente gratuite, s-a dovedit a fi un real motiv de bucurie printre pensionarii severineni, care motivează că veniturile lunare nu le-ar ajunge pentru a-şi achita medicamentele necesare şi traiul de zi cu zi.

„Noi pensionarii ne bucurăm foarte mult, pentru că nu avem veniturile suficiente ca să ne cumpărăm toate medicamentele. Eu am probleme cu inima, am şi diabet şi acum mi-am luxat şi genuchiul. Tratamentul mă costă in jur de patru milioane pe lună, de unde bani să îl cumpăr la pensia mea de şase milioane, mai bine stau şi aştept la coadă lună de lună”, ne spune Maria Cârjoi, pensionară.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite