Turnu Severin: Maşini de ultimă generaţie pentru câinii poliţiştilor de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cele trei Mitssubishi L200 sunt monante cuşti de metal dotate cu vase de inox pentru hrană
În cele trei Mitssubishi L200 sunt monante cuşti de metal dotate cu vase de inox pentru hrană

Autospecialele de transport câini sunt achiziţionate prin Facilitatea Schenghen şi  vor creşte eficienţa acţiunilor de combatere a infracţionalităţii transfrontaliere

Poliţia de Frontieră Mehedinţi a primit, ieri, pentru folosirea în serviciul de supraveghere a frontierei de stat, trei autospeciale de transport câini.

Este vorba de autoturisme de teren, marca Mitssubishi L200, care vor determina creşterea eficienţei misiunilor poliţiştilor de frontieră.

Autoturismele de transport câini sunt destinate spre a fi folosite de către structurile operative pentru transportul şi intervenţia câinilor de serviciu în acţiunile specifice.

”Fiecare autoturism şi autospecială este dotată cu dispozitive de avertizare acustice şi optice, sisteme de comunicaţii mobile, lămpi portabile cu xenon, prize bipolare pentru utilizarea unor sisteme informatice sau de comunicaţii, precum şi un sistem de încălzire independent de funcţionarea motorului” ne- a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IPJF Mehedinţi.

Cu o capacitate cilindrică de 2477 centimetri cubi, autoturismul are o putere maximă de 150 cai putere,  viteză maximă de 165km/h, cutie de viteză manuală cu şase trepte, lăţime 1750 mm, lungime 5000 mm, garda la sol 200 mm şi o lungime a benei pentru câini de 1325 mm, ceea ce îl face ideal pentru executarea misiunilor poliţiştilor de frontieră care sunt şi conductori de câini de serviciu.

În plus, în bena autoturismelor sunt montate două cuşti de metal dotate cu vase de inox pentru hrană, tăvi pentru dejecţii şi alte dotări care asigură confortul acestora, în felul acesta asigurând condiţii optime pentru transportul şi intervenţia câinilor de serviciu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite