Turnu Severin: Marusia Fota, liceanca pasionată de voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Considerată un bun lider, sociabilă şi cu iniţiativă, tânăra a hotărât să investească toate aceste caliţăti în desfăşurarea activităţilor de voluntariat

Eleva şi-a descoperit pasiunea pentru voluntariat încă din primul an de liceu, iar acum este unul din membrii coordonatori ai oraganizaţei non-guvernamentale DTS Flow.

“Conceptul de voluntariat îmi era familiar avînd în vedere că timp de un an de zile am fost voluntar la centru de tineret Drobeta. La DTS Flow m-a atras faptul că aveau idei de proiecte interesante şi în primul rand voiau să facă ceva pentru cultura severineană, să fie promovată. Am intrat în ideea de a contribui şi eu cu ceva la schimbarea oraşului în care trăiesc, pe lângă asta erau prietenii mei cei care erau pe atunci in DTS”, ne spune Marusia.

Voluntara spune că partea cea mai bună a în desfăşurarea acţiunilor, este că pe lângă faptul că realizează un lucru benefic, are ocazia să se destindă alături de colegii de breaslă.

“Noi, pe lângă muncă, ne şi distrăm mult, de exemplu, iarna mergem în colindat, atât pentru amuzament cât şi pentru strângerea de fonduri pentru organizaţie. E o adevărată plăcere pentru mine, plecăm un grup numeros şi este foarte distractiv, cam aşa se întâmplă la fiecare acţiune pe care o desfăşurăm”, adaugă eleva.

Aceasta consideră că voluntariatul îi dă şansa să se afirme şi să îşî lege strânse prietenii cu oameni din toate colţurile ţării.

“În cadrul organizaţiei, sunt coordonatorul departamentului de Pr & Imagine, rolul meu este să păstrez strânsă legătura cu presa şi partenerii. Am o serie de sarcini pe care, la rândul meu, le dau membrilor din departament, fiecare are câte ceva de facut. De exemplu, m-am bucurat de succesul pe care l-a avut cinematograful, în schimb toată săptămâna eu şi colegii mei de departament am avut de făcut muncă serioasă, am mers la sălile de clasă în şcoli şi le-am explicat copiilor care este scopul acţiunii”, ne mai spune voluntara.

Premiul I pentru anti-discriminare

Eleva a participat la multe activităţi extraşcolare precum voluntar la organizarea Zilei Tineretului  şi un seminar la Constanţa despre diversitatea etno-culturală.

“Era de fapt un seminar de dezbatere pe discriminarea etno-culturală a maghiarilor şi a rromilor. Am scris un eseu şi am câştigat, am fost singura din judeţ. Au participat oameni din toată ţara, erau dezbateri, work shopuri, noi practice încercam să găsim măsuri împotriva discriminării celor în cauză. Am câştigat o excursie de 10 zile la mare şi mulţi prieteni”, relatează aceasta.

În tot ceea ce face este sprijinită de părinţii ei, pe care are grijă să îi facă mândri de ea ori de câte ori are ocazia.

“Părinţii mei sunt cei care mă sprijină şi mă ajută, atât moral cât şi financiar în toate activitaţile pe care le desfaşor. Am parte şi de sprijinul unor profesori, în ceea ce priveşte voluntariatul, însă numai din partea adevăraţilor dascăli, aceia sunt cei care ne sprijină şi ne dau sfaturi”, ne spune eleva.

Întrebări şi răspunsuri:
În opinia ta, ce defecte consideri că ai?
M.F.:
Cred că sunt multe. Mulţi mă consideră repezită, împrăştiată. Deseori devin irascibilă, cred că este unul din principalele mele defecte, uneori mai sunt iresponsabilă, dar în balanţă cred că atârnă mai greu calităţile.

Ce surpriză le mai pregăteşti severinenilor împreună cu echipa?
M.F.:
Păi lista cu surprize e una mare, singura pe care o dezvălui momentan este că vrem să primim sprijin pentru o pista pentru biciclişti. Noi vom face o demonstraţie cum că mersul pe bicicletă e mult mai sanatos decât cel cu masina şi poate aşa ne vom alege şi cu o pista pentru biciclisti.

Ce-i place?
M.F. :
Îmi place să citesc, să mă uit la filme si sa ascult muzică. Timpul liber îmi place să mi-l petrec cu prietenii, să socializez sau să mă destind citind o carte bună.

Ce nu-i place?
M.F. :
În primul rând, nu îmi place ipocrizia de care dau dovadă atâtea persoane. De altfel,  nu tolerez să mi se impună ceva si asta nu pentru că aş fi eu mai rebelă, pur şi simplu nu îmi place.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite