Turnu Severin: Marinela Vasiluţă îngrijeşte peste 50 de specii de plante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Marinela florile sunt o adevărată încântare pentru simţuri, iar parfumul îmbătător şi delicat îi înveselesc sufletul în fiecare dimineaţă

Marinela a fost de când se ştie o persoană foarte activă, care iubeşte foarte mult plantele. În liceu marea ei pasiune a fost limba şi literatura română, materia la care a participat la olimpiade în fiecare an de liceu şi unde a luat mereu locul doi şi trei la faza judeţeană.

Tot în liceu a practicat şi sporturi precum handbal, volei şi judo, la care mergea fără ştirea părinţilor întrucât aceştia doreau să se axeze mai mult pe învăţătură şi mai puţin pe sport.

„În liceu îmi plăcea sportul şi mă înscriam la tot felul de activităţi sportive, însă aceste activităţi se rezumau doar la nivel de amatorism, şi asta datorită părinţilor mei care mereu îmi spuneau să pun pe primul loc învăţătura şi după aia restul.

Mergeam la stfel de activităţi pe furiş, fără să ştie ei” ne mărturiseşte Marinela. Şi-ar fi dorit să urmeze o carieră în sport, însă, soarta i-a rezervat cu totul altceva. Întreaga sa activitate profesională s-a desfăşurat în domeniul vânzărilor precum şi cel al gestionării.

Dă şi ultimul ban pentru o floare
De câteva luni a rămas şomeră, ceea ce a determinat-o să se apuce de plantarea de flori, activitate pe care o desfăşoară din plăcere. Această pasiune pentru flori o are încă de mică, însă de vreo 5 ani încoace a început să acorde o atenţie mai mare acestui hobby.

„Îmi place foarte mult să am grijă de flori, este un mod de a mă relaxa şi de a-mi pune ordine în gânduri. Sunt atât de înnebunită după ele încât îmi dau şi ultimul ban din portofel pentru achiziţionarea unei flori” ne spune Marinela.

Ea regretă foarte mult că nu are o grădină a iei pentru florile sale, aşa că se mulţumeşte cu apartamentul în care ingrijeşte peste 50 de specii de flori. În vasta ei colecţie predomină atât plante decorative prin flori cât şi plante decorative prin frunze.

Ranunculus, begonia, verbena, crăiţă, cast iron, cristmas cactus, dragon tree, lucky bamboo sau spider plant sunt doar câteva specii de plante pe care Marinela le posedă.

”Pentru mine florile sunt o adevărată încântare pentru simţuri, iar parfumul îmbătător şi delicat îmi înveselesc sufletul în fiecare dimineaţă” ne dezvăluie Marinela.

Ea este de părere că mirosul florilor alungă spiritele rele şi aduce noroc şi prosperitate, de asemenea florile semnifică fertilitate şi începutul unei vieţi mai bune.

Îşi iubeşte atât de mult florile încât atunci când este nevoită să facă o vizită de lungă durată părinţilor ei, Marinela îşi i-a cu ea florile care necesită o atenţie mai specială şi asta pentru a le putea îngriji aşa cum ştie ea mai bine pentru a nu le lăsa să se ofilească.

„Consider că plantele de interior aduc buna dispoziţie în casele şi sufletele oamenilor, şi în plus ele au şi un rol decorativ” conchide Marinela.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Cât timp acorzi îngrijirii plantelor?

Zilnic mă ocup de ele. Le ud, la sap, le curăţ, vorbesc foarte mult cu ele. Este o activitate pe care o fac cu plăcere, şi de care nu mă pot sătura sau plictisi. Mereu mă documentez pe internet despre fiecare plantă pe care o deţin, cum trebuie să o îngrijesc şi încerc să urmez sfaturile pe care le găsesc. Am grijă de ele în fiecare zi, iar atunci când sunt nevoită să plec, las cheia la vecina, să vină să aibe grijă de ele.

Ce poţi să ne mai spui despre flori?
Florile ne încojoară în orice situaţie ne-am afla, fie botez, nuntă sau înmormântare. Ele reprezintă de cele mai multe ori pata de culoare ce dă farmec lumii în care trăim. Frumuseţea, originalitatea formelor şi culorilor lor nu dispar decât odată cu ele.

Ce-i place?

Îmi plac oamenii sinceri, şi care spun întotdeauna adevărul. Admir persoanele care au înclinaţii spre creativitae. Ador plimbările în aer liber, şi oridecâte ori am ocazia evadez în parc sau în pădure pentru o scurtă plimbare.

Ce nu-i place?
Nu-mi place minciuna şi oamenii care o practică. Detest  neserozitatea şi lipsa de respect pe care o au oamenii, unii faţă de alţii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite