Turnu Severin: Maria Turture, cea mai bună din ţară la religie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îşi doreşte, pe viitor, să studieze la Paris sau la Bruxelles, întrucât consideră că studiul în străinătate îi oferă alte perspective de viaţă.

Maria este o tânără ambiţioasă care îşi propune obiective îndrăzneţe şi luptă să le şi realizeze. Încă din clasa a cincea a început să simtă gustul competiţiei, când a participat la olimpiada de română, la faza judeţeană, unde a şi obţinut locul trei.

Au urmat apoi olimpiadele la matematică, la care a ajuns în faza judeţeană mai mulţi ani consecutiv. Cel mai bun rezultat obţinut până în prezent a fost la olimpiada de religie. Doi ani la rând a luat premiul I la faza naţională.

„Am început să particip la olimpiade în clasa a cincea. Am participat la limba română unde la faza pe judeţ am luat locul trei, iar apoi la matematică am obţinut de fiecare dată menţiune.

Cel mai bun şi cel mai recent rezultat este cele de la olimpiada de religie unde am obţinut locul I pe ţară”, ne-a spus Maria.

Vrea să studieze în străinătate

Tânăra consideră că familia şi profesorii de la clasă  care o susţin şi o încurajează sunt adevăraţii artizani ai succeselor ei. Pentru acest an, ea şi-a propus să participe la numeroase concursuri organizate pe diferite domenii şcolare, dar în special la religie, materie de care se simte foarte atrasă. 

„Sunt atrasă de religie pentru că acest domeniu dezvoltă o idee, după care se pun în practică nişte valori importante şi esenţiale pentru fiecare dintre noi.

Tocmai de aceste lucruri am fost acaparată, întrucât le consider utile în găsirea unor adevăruri dincolo de orice altă aparenţă”,  mărturiseşte Maria.

Cu toate că apreciază foarte mult învâţământul românesc, Maria îşi doreşte ca pe viitor să studieze la Paris sau la Bruxelles, întrucât consideră că studiul în unul din aceste oraşe îi va oferi perspective avantajoase.

Ca şi domenii de studiu, şi-a ales deja economia şi limbile străine. „La început, am vrut să merg pe medicină, însă mi-am schimbat opţiunea şi am ales economia şi limbile străine.

În zilele noastre este foarte important să cunosti o limbă străină, doar aşa reuşeşti să-ţi găseşti un loc de muncă avantajos, iar în ceea ce priveşte economia am ales-o pentru că se referă la cifre, procente, abordează diferite teme în ceea ce priveşte administrarea lucrurilor şi buna lor funcţionare”, ne-a spus Maria.

Pentru tânără, studiul reprezintă activitatea principală de fiecare zi. Crede că fără muncă este imposibil să evolueze ca individ. „Acapararea de informaţii şi studierea sunt esenţiale doar aşa putem să deszvoltăm în noi latura umană.

ă căutăm un frumos al lucrurilor şi aici nu mă refer la estetică ci mă refer la un frumos care ne alcătuieşte pe noi” conchide Maria.

Profil
Născută:  2 iunie 1995, Bucureşti
Studii:  elevă în clasa a IX-a la Colegiul  Naţional "Traian" din Severin
Hobby: lectura

Cum vezi generaţia tânără din ziua de azi?
M.T.: "Generaţia tânără de azi are atât de multe de învăţat şi de făcut. Nimeni nu mai este interesat să înveţe pentru că pur şi simplu îi place. Astăzi tinerii învaţă doar ca să ieie note mari. De asemenea fac lucruri care nu duc la ceva concret şi cel mai grav este că nici măcar nu conştientizează acest lucru".

Cum te vezi peste zece ani?
M.T.: "Îmi doresc ca peste zece ani să mă văd într-o postură de care să fiu mândră şi bucuroasă de ceea ce fac. Sunt sigură că totul va fi bine, cel puţin aşa nădăjduiesc. Nu cred că cineva care munceşte nu are şi satisfacţii pe măsura eforturilo. 

Ce-i place?
"îmi plac oamenii deschişi către noi orizonturi, care se fructifică şi care le  pot oferi lor cât şi celorlalţi bucuria de a trăi. Apreciez oamenii valoroşi şi cu simţul responsabilităţii"

Ce nu-i place?
"Detest priveliştea în care se promovează nonvaloarea. Din păcate, asta o întâlnesc destul de des în zilele noastre. Nu-mi plac oamenii care nu-şi pun adevăratele întrebări existenţiale. Ei sunt interesaţi să fie împliniţi în prezent să aibă o stare materială bună şi să fie înconjuraţi de nişte plăceri trecătoare care se duc odată cu ei".



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite