Turnu Severin: Maria Slama, liceanca pasionată de cinamatografie şi voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai 17 ani, eleva are o vastă activitate în acţiunile de voluntariat şi este coordonator de film, pe Severin, la Cluburile de Film One World

Incă de pe vremea când era copil, Maria a fost atrasă de cinamatografie. La început urmărea filme, apoi a început să descopere arta regizatului, iar acum cel mai mare vis al ei este să urmeze o carieră în domeniu şi să ajungă un regizor de succes.

Din dorinţa de a  realiza ceva în domeniu, eleva a perseverat până ce a reuşit să devină coordonator de film pe Severin la Cluburile de Film One World,  un proiect care are ca scop educarea  tinerilor prin anumite filme documentare foarte interesante.

Este un club de film, pornit în Praga, aproape fiecare oraş are câte o echipă, care, o dată pe lună difuzează câte o proiecţie de documentare bine realizate în şcoli.

„ Am ajuns coordonator printr-un coleg de-al meu care a decis să se retragă pentru ca nu mai avea timp mult de învăţat şi s-a gândit că pe mine m-ar ajuta foarte mult acest lucru, ştiind că iubesc cinematografia. Trebuie doar să merg la întalnirile tuturor coordonatorilor din ţară în Bucuresti, să pun un film în scoala o data pe lună şi să printez afise pentru filme. Nu am multe atribuţii dar o fac din plăcere şi din dorinţa de a învăţa cât mai multe”, ne spune eleva.

Este unul din membri fondatori ai oragnizaţiei DTS Flow

Paralel cu cinematografia, Maria îşi desfăşoară activitatea ca şi coordonator al organizaţiei de voluntariat DTS Folw. A început cu acţiunile de voluntariat când a devenit membru fondator al organizaţiei, adică de aproximativ 10 luni.

“Sunt voluntară pentru că asta a fost printre puţinele lucruri care mă puteau interesa şi am multe pretenţii faţă de lucrurile care trebuie să le fac în sensul ăsta. Ceea ce m-a determinat să mă implic în asta a fost pur şi simplu, organizarea şi facerea unor lucruri benefice pentru oameni. Îmi place să le dau oamenilor ceva bun iar apoi să le citesc mulţumirea în ochi”, adaugă Maria.

Momentan eleva se pregateşte pentru reluarea acţiunii “Ne vedem Joi!”, ce are ca scop promovarea culturii filmului printre tinerii din oraş. Acţiunea se va desfăşura în fiecare joi într-un pub din oraş, unde voluntarii au amenajat un mini-cinematograf.

“Mă bucur enorm că am reluat proiectul nostru de suflet, mai ales că este exact ceea ce mă interesează pe mine cel mai mult, filmul. Vreau să afle lumea şi să devină aşa cunoscut evenimentul, încât învestitorii să manifeste într-un sfârşit dorinţa de a avea din nou un cinematograf în oraş”, ne mai spune voluntara.

Pe lângă activităţile extraşcolare, eleva nu şi-a neglijat nici obligaţiile pe care le are privind studiile, fiind o elevă silitoare apreciată de către profesori şi colegi. Pe viitor intenţionează să îşi continue studiile în străinătate, binenţeles în domeniul cinematografiei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite