Turnu Severin: Maria Săndulescu - Vrea să devină o mare violonistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Sandulescu
Maria Sandulescu

Deşi are doar şapte ani, este un copil pentru care muzica reprezintă mai mult decât o pasiune. Îşi moşteneşte bunica, studiind canto şi vioară.

Totul a început dintr-o pură curiozitate, dar cu ambiţie şi cu o muncă susţinută, Mădălina a reuşit să se impună în muzică. A intrat în viaţa muzicală în ianuarie 2008, cu ocazia sărbătorilor de iarnă organizate de Palatul Copiilor din Severin. A participat de atunci la numeroase spectacole pe scena teatrului din localitate.

„Aveam vreo cinci ani, când la un concurs susţinut la muzeu i-am auzit pe copii cum cântau şi mi-a plăcut. Atunci i-am zis mamei «Hai să ne înscriem, să vedem dacă pot şi eu să cânt». Aşa am ajuns la Palat“, îşi aminteşte Mădălina Săndulescu.

Talentul i-a fost repede remarcat, iar micuţa a început să studieze din ce în ce mai mult. A participat la numeroase emisiuni televizate pe posturile locale de televiziune, dar a şi câştigat numeroase premii naţionale. Printre acestea, se numără premiul I la Festivalul „Coloana Infinitului“ din Târgu- Jiu (2009), premiul II la Festivalul „Un talent înnăscut“ din Vâlcea (2009), premiul special la Festivalul Ministar Cireşar (2009), premiul II la Festivalul „Gala cântecelor de iarnă“ din Craiova (2009) şi premiul special pentru costumaţie de iarnă deosebită.   

„E un copil talentat, peste media ei de vârstă“

Este un copil talentat, extrem de sensibil, dar foarte inteligent. „A început să studieze muzica la cinci ani, fiind un copil deosebit de talentat, peste media ei de vârstă. Este un elev care vrea să facă performanţă în această disciplină, atât la instrumentul vioară, cât şi cu vocea“, ne-a spus Ionel Ioniţă, profesorul de vioară al Mădălinei.

Micuţa îşi cunoaşte foarte bine aceste calităţi. „În general, încerc să fac tot posibilul să-mi iasă perfect tot ceea ce fac. Când mă apuc de ceva, vreau şi nu mă las până nu duc la capăt ceea ce am început“, ne spune Mădălina. Şi totuşi, are o oarecare amăgire. „Sunt foarte sensibilă, uneori foarte ruşinoasă şi retrasă, dar şi foarte specială pentru cei din jur. Şi totuşi, dacă mi s-ar întâmpla ceva, colegii nu m-ar plânge, pentru că nimeni nu mă iubeşte. Eu mă gândesc mult mai mult la ei, decât ei la mine“, crede micuţa.

Că este un copil ambiţios şi talentat ne întăreşte însă profesorul ei de canto: „Am reuşit să-i transmit cu uşurinţă informaţiile necesare, pe care le-a învăţat foarte repede, dezvoltându-i creativitatea. Glasul îi este în formare, iar vocea şi vioara o ajută pentru a-şi consolida cultura muzicală“, ne spune profesorul de canto, Ana Badea.

ce-i place
„Oamenii amuzanţi, corecţi, calmi şi buni. Îmi place să înot când merg la mare, să mă joc, să dansez, să fiu întotdeauna la modă şi să fiu cea mai bună în ceea ce fac.“

ce nu-i place
„Să mă oblige cineva să fac ceea ce nu-mi place, să se ia cineva de mine fără rost sau să mă acuze fără vreun motiv. Detest să spună cineva că-i vina mea când nu este cazul.“

întrebări şi răspunsuri
Ce pasiuni ai?
M.S.: Îmi place să ascult muzică clasică şi rock, să pictez, ador teatrul de păpuşi. Îmi doresc ca în acest an, de ziua mea, să-mi fac singură petrecerea şi să nu mă ajute nimeni. M-am hotărât să-mi strâng singură bani, pentru că sunt mare. Vreau să fac un teatru de păpuşi, un cinema şi nişte jocuri, avându-i lângă mine pe prietenii mei foarte speciali.
Ce calităţi crezi că trebuie să aibă un muzician?
M.S.: Să fie dotat. Dar chiar dacă are talent, trebuie să şi muncească pentru ca efortul său să fie încununat de succes.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite