Turnu Severin: Mâine se deschide, la Severin, prima şcoală de actorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

50 de persoane talentate, de toate vârstele, au şansa să participe la un curs de actorie susţinut de îndrăgitul actor Claudiu Bleonţ şi de regizorul Toma Enache.

Primăria Severin şi Casa Municipală de Cultură organizează, pentru prima dată, o şcoală de vară de actorie. Piesele produse în municipiu au demonstrat, în ultimul timp, că există un foarte mare interes pentru spectacolele teatrale.

Cei care îşi doresc şi o carieră în domeniu pot face primul pas prin înscrierea la şcoala de vară. Cursurile sunt gratuite şi vor debuta sâmbătă, la ora 17,00, cu artă dramatică şi dicţie. Ele sunt susţinute de actorul Claudiu Bleonţ, de cunoscutul regizor Toma Enache, precum şi de profesori renumiţi de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică.

“Încercăm astfel să încurajăm tinerii, pentru că avem nevoie şi de sport, şi de cultură, şi  trebuie să le acordăm tuturor atenţie în aceeaşi măsură.

Poate că unii îşi vor descoperi în acest mod talente deosebite, cum este şi exemplul lui Cătălin Jugravu, care are rolul principal în “Steaua fără nume” şi despre care maestrul Emil Boroghină, regizorul spectacolului, a declarat public că tânărul are toate şansele să ajungă la nivelul maestrului Radu Beligan”, ne-a declarat Gabriela Pogaci, purtătorul de cuvânt al Primăriei Severin.   

Cei mai talentaţi vor debuta în toamnă
La sfârşitul cursului, 20 de participanţi vor fi evaluaţi şi vor deveni actori în următoarele proiecte teatrale ale Casei Municipale de Cultură, iar primul dintre ele este piesa de teatru „Richard al III-lea”, care va avea premiera în stagiunea din toamnă.

Până acum, Casa Municipală de Cultură Severin a dezvoltat numeroase proiecte, producţie proprie. Amintim aici piesele “Steaua fără nume”, “Amadeus”, “Căsătoria” sau “Medeea”, care s-au bucurat realmente de succes.

“Pentru unii dintre actori, ele au fost un început pentru noi şi noi proiecte teatrale, deoarece s-a demonstrat că există o deschidere din partea severinenilor pentru piesele de teatru”, adaugă Gabriela Pogaci. 

“Hai să facem şi teatru, şi şcoală, şi cultură!”
Claudiu Bleonţ speră că tinerii vor fi cei care vor avea un cuvânt de spus în lumea scenei. “Hai să facem şi teatru, şi şcoală, şi cultură!” ne îndeamnă maestrul, convins fiind că odată ce ai pătruns în această lume “dispare şi foamea, şi tot”. Înscrierile se fac sâmbătă şi duminică, la ora 17,00, în sala de spectacole a Palatului Cultural “Th. Costescu” din Severin.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite