Turnu Severin: MIHAELA VĂTUIU, expert în atragerea banilor europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Vătuiu este apreciată de colegi
Mihaela Vătuiu este apreciată de colegi

Este asul din mâneca Primăriei Severin pentru proiectele europene. Este un funcţionar cum mulţi şi l-ar dori. Deşi nu locuieşte în municipiu, Mihaela lucrează pentru modernizarea lui.

Tot timpul vorbeşte despre proiectele pe care le are în derulare, despre munca pe care o desfăşoară, zi de zi, şi mai puţin despre viaţa personală. La doar 32 de ani, este şeful Serviciului de Dezvoltare Regională şi Integrare Europeană din cadrul Primăriei Severin. Mihaela Vătuiu, o fire veselă şi liniştită, aşa cum o ştiu colegii, este omul de care depinde dezvoltarea municipiului pentru care lucrează.

Nu a sperat vreodată că va ajunge să lucreze în acest domeniu, dar viaţa i-a arătat că se poate şi asta. „Am început de la contractual şi am ajuns la şef de serviciu, în cinci ani. Să ajung să lucrez în acest domeniu, nu am sperat, însă am făcut relaţii internaţionale şi mi-a plăcut întotdeauna să învăţ şi să fiu cea mai bună în tot ceea ce fac”, ne povesteşte tânăra.  

„Toată adolescenţa mi-am petrecut-o învăţând şi citind”
Despre perioada adolescenţei ne vorbeşte în treacăt, doar pentru că insistăm. A terminat Liceul Economic din Severin, însă la acea vreme nu era foarte hotărâtă cu privire la carieră, chiar dacă era un copil bun.

„Toată adolescenţa mi-am petrecut-o învăţând şi citind foarte mult. Iniţial m-am gândit să dau la Drept, dar am observat că nu eram un orator foarte bun şi l-am lăsat deoparte. M-am gândit apoi la jurnalism şi în final am ajuns la concluzia că cel mai bine pentru astăzi este să fii economist”, îşi aminteşte Mihaela.

Astfel, ea a ajuns să urmeze Facultatea de Ştiinţe Economice din Timişoara, secţia Relaţii Internaţionale. De cinci ani, lucrează în cadrul Primăriei Severin, la Integrare Europeană. Pe româneşte spus, face proiecte. „La inceput a fost greu, pentru că am fost prima în birou şi nu avea cine să mă înveţe. Am învăţat din mers. Am luat un proiect câştigat şi a trebuit să-l implementez şi atunci am învăţat, pe rând, ce înseamnă fiecare etapă.

Am făcut nişte cursuri, m-am instruit, am citit şi aşa am ajuns unde sunt acum. Am vrut, din tot sufletul, să încerc să schimb imaginea Severinului, chiar dacă nu locuiesc în el”, ne spune, plină de speranţă, Mihaela Vătuiu. Reţeta pentru reuşită, ne-o spune tot ea: „La fiecare proiect câştigat, mă bucur ca şi cum ar fi o realizare personală. Nu dorm nopţile, mă stresez când e în evaluare. Fiecare respingere sau nereuşită mă ambiţionează să fac ceva şi mai mult, dar şi mai bine”.

Mihaela este o femeie echilibrată şi are o putere de muncă fantastică. Este apreciată chiar şi de colegi. „Ca şi colegă, Mihaela este excepţională. Întotdeauna este ajutorul numărul 1. Ajută, până la loc comanda, pentru că are mai multă experienţă, dar şi mai mult patos. Este foarte veselă, ceea ce este un lucru foarte bun, pentru că eu nu aş putea să lucrez în stres într-un birou”, ne psune colega ei de birou, Luminiţa Tănăsescu.   

Nu se satură niciodată de muncă. „Proiectul cu impact foarte mare e cel legat de reabilitarea Teatrului, are o valoare foarte mare. Acum, urmează străzile la care am muncit foarte mult, nu am avut nici concedii, muncind până noaptea cu toţii. Mai sunt foarte multe de patrimoniu, clădiri care sunt părăsite sau nu sunt, pur şi simplu, reabilitate şi pe care aş dori să le reabilităm prin programe”, ne spune tânărul funcţionar. 
 
Ai multe realizări în plan profesional. Ce-ţi mai doreşti?

M.V.: Să ajung undeva cât mai sus în plan profesional şi să fiu şi mai bună în ceea ce fac. Să nu mai cadă niciun proiect niciodată. Să facem tot ceea ce se poate în şi pentru acest oraş. Nici nu-mi doresc să plec de aici. Îmi place foarte mult regiunea noastră şi n-aş pleca nicăieri, chiar şi pentru un salariu mai mare, aşa cum fac alţii.

Cum vezi tu Severinul peste zece ani?

M.V.: Total altul. Cu acelaşi primar, dar total altul. Va fi noul Severin, mai modern, cu infrastructură dezvoltată, cu şcoli dotate. Peste zece ani, chiar nu cred că o să mai fie nevoie să mai scriem proiecte. De fapt, asta ne dorim. 

Ce-i place?

M.V.: La oameni, admir sinceritatea, punctualitatea şi profesionalismul. Astea sunt cele mai importante pentru mine. În timpul liber, citesc, caut programe pe internet (râde, pentru că se gândeşte la muncă şi în timpul liber) şi stau cu fetiţa.

Ce nu-i place?
M.V.: Detesc minciuna şi laudele mincinoase. Nu suport să fiu minţită. Prefer să mi se spună în faţă tot, decât să fiu minţită şi înşelată. Nu-mi place nici amânarea la nesfârşit, care până la urmă este un refuz. 


Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite