Turnu Severin: Lipsa unui cinematograf în oraş a determinat improvizarea unuia într-un bar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Videoproiector, filme bune, popcorn şi multă distracţie. Aceasta a fost ideea la care s-au gândit voluntarii DTS Flow când au hotărât să organizeze un mini-cinematograf într-un bar din oraş. Severinenii sunt invitaţi să îşi aducă aminte de vremurile bune începând cu joia aceasta la orele 18.00.

<!--[if gte mso 10]> Lipsa unui cinematograf în oraş a avut repercursiuni asupra localnicilor. La această concluzie au ajuns şi membrii echipei de voluntariat DTS Flow, care au hotărât să reia acţiunea “Ne Vedem Joi!”.

În speranţa că vor atrage atenţia autorităţilor, aceştia au organizat într-un bar din oraş un mini-cinematograf la care sunt invitaţi toţi severinenii începând de joia aceasta, ora 18.00. Acţiunea va avea loc în fiecare săptămână, joi şi va consta în vizionarea filmelor de bună calitate.

“Joia aceasta vom viziona filmul “Amintiri din Epoca de Aur”  (partea 1), un film romanesc, nou, nostim, colorat, uşor ca pentru toşi. Este un film format din 6 scurt-metraje bazate pe 6 legende specifice poporului român comunist, totul rezumându-se la amestecarea realismului cu acel umor tipic românesc, gustat de toata lumea”, precizează Maria Slama, coordonatorul proiectului.

Tinerii speră ca prin această acţiune să prezinte filmele ca pe o formă de artă, nu ca pe o industrie şi asigură localnicii ca prin venirea frecventă vor avea ocazia să îşi formeze o cultură cinematografică.

“Dacă oamenii sunt deschişi, vom rămâne la discuţii, vom analiza filmele, vom da premii. Cred că lumea s-a săturat să vadă filme pe monitorul calculatorului sau pe ecranul televizorului. Noi încercăm să reinventăm atmosfera de cinema”, ne spune preşedinta asociaţiei.

Amatorii sunt învitaţi să vină, începând de joi, în barul “La Muncă” (fostul Sketch) pe str. Traian, langă pizzeria Sorpasso de la ora 18.00. Intrarea este liberă, clientul plătindu-şi doar consumaţia.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite