Turnu Severin: Lipsă de comunicare între instituţiile mehedinţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul şi-a arătat nemulţumirea faţă de modul prin care structurile statului tratează interesele cetăţenilor.

Membrii Colegiului prefectural au fost convocaţi, ieri, de prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, în şedinţă ordinară.

 Reprezentantul Guvernului a scos în evidenţă lipsa de comunicare de care dau dovadă instituţiile deconcentrate.

Directorii au fost aspru criticaţi pentru neimplicarea în rezolvarea problemelor unităţilor pe care le reprezintă, trăgânduli-se atenţia asupra seriozităţii cu care aceştia tratează interesele cetăţenilor.

Se pare că  problemele majore sunt cele legate de fondul funciar, prefectul declarând că nu s-a reuşit punerea în posesie, în proporţie de 100 %, a persoanelor care au probleme în acest sens.

„Avem în continuare probleme în ceea ce priveşte aplicarea Legilor Fondului Funciar. Chiar dacă a crescut procentul titlurilor de proprietate eliberate cu 85 %, ritmul în care cetăţenii sunt puşi în posesie este mult prea lent. Aici sunt o serie de instituţii care încetinesc acest proces, începând cu Comisiile locale de fond funciar, continuînd cu Direcţia Silvică sau Oficiul de Cadastru. Vreau să mă refer şi la instituţiile deconcentrate şi să vă spun că nu am rezolvat în totalitate problemele de comunicare interinstituţională”, a declarat Ion Mîţu prefectul judeţului Mehedinţi. 

Pe de altă parte, reprezentanţii Oficiului de Cadastru susţin că nu se încadrează în instituţiile care încetinesc procesul de punere în posesie, întrucât aceştia se ocupă de cartografiere.

Reprezentantul guvernului în teritoriu şi-a arătat nemulţumirea şi de faptul că nu a reuşit să realizeze un control de fond decât la 16 primării din judeţ deşi şi-a propus ca în 2010 să verifice toate cele 66 de primării din Mehedinţi.

„Nu mi-am imaginat că sunt atăt de multe probleme şi încălcări ale legislaţiei la primării. În medie o verificare completă durează cam 6-7 zile şi n-am avut timp să controlăm toate primăriile” a precizat prefectul Ion Mîţu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite