Turnu Severin: Lavinia Nae, matematiciana pasionată de flaut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spune despre  matematică că este materia care o ajută să gândească logic, dar flautul îi aduce mereu o stare de linişte interioară.

Lavinia este una dintre elevele care luminează cariera unui dascăl. Este foarte ambiţioasă, iar fiecare lucru pe care îl începe îi place să-l ducă la final cu un rezultat bun.

Deşi este elevă în clasa a VII-a la un liceu de muzică unde studiază flautul, tânăra se simte atrasă de matematică.

Încă de la grădiniţă a început să descopere puţin câte puţin din  tainele acestei materii, lucru care a ajutat-o foarte mult în clasele primare. A început să participe la olimpiade încă din clasa a V-a.

Prima olimpiadă la care a aprticipat a fost cea de flaut apoi au urmat româna şi matematica, unde a obţinut numeroase premii.  Pentru ea matematica este o materie care o ajută să-şi desvolte gândirea.

„ Fac calcule de la grădiniţă. Îmi place matematică pentru că mă ajută să învăţ logic” ne-a spus Lavinia. Pe viitor îşi doreşte să urmeze un liceu cu profil de mate-info, ca mai apoi să studieze la Polithnica.

 „Vreau să urmez o carieră în automatizări şi calculatoare. Îmi place foarte mult şi cred că este şi o meserie de viitor, o meserie care să-mi asigure un trai decent aici la noi în ţară” ne-a mărturisit tânăra.

Este o elevă foarte studioasă, cu cât deţine mai puţine informaţii despre domeniile de care este atrasă, cu atât devine mai ambiţioasă în a descoperi cât mai multe şi asta pentru a-şi îmbogăţi bagajul de cunoştinţe.

Agreează ideea de competiţie şi tot ceea ce face, face cu pasiune şi suflet urmărind performanţa. Cu toate acestea tânăra nu dă la o parte nici pasiunea pentru flaut.

Atunci când nu rezolvă probleme la matematică tânăra se destinde cântând la instrumentul său preferat.

„ Atunci când cânt la flaut mă relaxez. Ador foarte mult sunetul pe care-l scoate acest instrument muzical, imi dă o stare de linişte interioară. Îmi place foarte mult şi modul de predare al profesoarei mele de flaut” ne-a spus Lavinia.

Când are timp liber Lavinia i-a parte şi la diferite  parteneriate şcolare, unde face schimb de experienţă pe plan muzical cu colegii de la alte şcoli atât din judeţ cât şi din ţară.

„Aceste activităţi extraşcolare mă ajută să socializez cu colegii mei de la alte şcolii din ţară, ceea ce este un lucru benefic pentru formarea mea. Prin intermediul acestor activităţi extraşcolare am reuşit să-mi fac o grămadă de prieteni, cu care ţin legătura permanent şi cu care mă consult în tot felul de probleme legate de şcoală” ne-a mărturist eleva.


ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:

În afară de învăţat ce-ţi mai place să faci?
Îmi place să mă uit la filme, în special la documentare. Cred că de la acele emisiuni reuşesc să-mi îmbogăţesc cultura generală.

Cum sunt tinerii din ziua de azi? Cum îi vezi tu?
Cred că tinerii de azi acordă mult prea multă importanţă calculatorului, internetului şi au cam uitat să se mai distreze şi în aer liber. Au uitat cu desăvârşire cărţile şi-şi petrec timpul liber mai mult în lumea virtuală.

Ce-i place?
La oameni apreciez caracterul, şi-mi place să fiu încojurată de oameni fericiţi şi mereu cu zambetul pe buze. Agreez oamenii sufletişti care ştiu să întindă o mână de ajutor celor care au nevoie.

Ce nu-i place?
Detest bârfa şi oamenii care practică practică violenţă şi sunt agresivi. Cred că astfel de oameni trebuie evitaţi.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite