Turnu Severin: Laura Codruţa Kovesi: „Mehedinţiul este judeţul în care se întâlneşte cel mai des contrabanda, ca şi fenomen”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Drobeta Turnu Severin a avut loc, astăzi, întâlnirea regională de lucru având ca temă „Aspecte practice în combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei. Colaborarea instituţională, factor determinant în contracararea acestor fenomene”.

În deschiderea lucrărilor, au luat cuvântul Laura Codruţa Kovesi– procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi chestorul de poliţie Ioan Buda– inspectorul general al IGPF.


La întâlnire, au participat factorii responsabili privind combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei la nivelul judeţelor cu ieşire la fluviul Dunăre, precum şi a celor care au graniţa în sudul ţării.

De asemenea, au fost prezenţi toţi procurorii numiţi să instrumenteze cauzele privind infracţionalitatea economico-financiară, dar şi procurorii cu funcţii de conducere din cadrul parchetelor judeţene.


Cu toţii au prezentat principalele probleme şi riscurile cu care se confruntă în zona de competenţă. Aceste întâlniri zonale au loc tocmai datorită faptului că specificul înfracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă se manifestă diferit în zonele ţării.

În aceste sens, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi şi chestorul principal Petre Tobă au semnat o metodologie comună de aplicare a activităţilor de combatere a acestui fenomen.

„Judeţul Mehedinţi are rezultate care se situează în media din Ministerul Public. Am observat că există o bună colaborare şi comunicare între instituţii. Procurorii acordă o atenţie deosebită acestui fenomen, Mehedinţiul fiind judeţul în care se întâlneşte cel mai des contrabanda, ca şi fenomen” declară Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite